[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Formålet med kurset er:
I forløbet lægges stor vægt på, at den studerende udvikler sin faglighed og evne til selvstændigt arbejde, engagement og metodekritik.
Deltagelse i feltkursus og teoretiske øvelser.
Kurset starter med 6 dages feltkursus i tilknytning til Kattegat Centret i Grenå. Under feltkurset vil deltagerne opnå såvel praktiske som teoretiske færdigheder. De studerende vil foretage målinger fra afdelingens undersøgelsesskib og lære avancerede laboratorieteknikker, og forskellige relevante metoder og problemstillinger vil blive diskuteret i forbindelse med mindre oplæg fra underviserne.
I den teoretiske del af kurset vil de studerende i samspil med såvel interne som eksterne undervisere opnå evne til at beskrive og forstå fysisk oceanografi og samspillet mellem de fysiske faktorer og det pelagiske samfunds organismer, struktur og dynamik. Pelagiske økosystemers økologi (fra virus til fiskelarver) diskuteres med fokus på kontrollerende faktorer, inter- og intraspecifikke interaktioner og adaptive strategier. Med udgangspunkt i resultater fra feltkurset skal de studerende, individuelt eller i grupper, formulere en problemstilling og analysere og diskutere relevante data. Dette arbejde skal udmunde i et artikeludkast (med engelsk resumé), som indgår som en del af eksamen. Kurset giver således en indføring i den videnskabelige proces fra idé over eksperiment til skriftlig og mundtlig formidling af resultater.
Akvatisk Biologi
Lars Chresten Lund-Hansen
og gæsteforelæsere.
Teoretiske øvelser med indbyggede forelæsninger (3 x 2 timer/uge i 7 uger)
.
Engelsk, hvis der er studerende tilmeldt, der ikke taler dansk, i modsat fald dansk.
Ordinær eksamen: 1. kvarter
Reeksamen: Efter aftale med faglærer
Når kurset er færdigt, forventes den studerende at: