Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Praktik som gymnasielærer ( forår 2008 - 5 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: (se under Undervisnings- og arbejdsform)
  • Niveau: Overbygningskursus.
  • Semester/kvarter: Praktikforløbet finder sted 2-3 uger i januar/februar 2008 (andet kan aftales). I december 2007 arrangeres et formøde på 2-3 timers varighed på Det Naturvidenskabelige Fakultet hvor praktikforløbet introduceres.
  • Timer per uge: Aktiv deltagelse i undervisningen i den anviste periode. Herunder det ovenfor nævnte formøde i december 2007.
  • Deltagerbegrænsning: Deltagerantallet er begrænset.   Optagelse på kurset sker ved at du udfylder og indsender ansøgningsskemaet som ligger på http://science.au.dk/skema/praktik.doc   Ansøgningsfristen er den 15. november 2007. Svar på ansøgningen kan forventes ultimo i november.   Det skal for god ordens skyld oplyses at praktikken er ulønnet og at de involverede gymnasielærere ikke forventes at skrive en udtalelse om praktikanten.  
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Naturvidenskabelige Fakultet
  • Udbud ID: 10721

Formål

Indhold

Kurset består af et praktikforløb i den studerendes fag. Praktikken finder sted på et gymnasium i Region Midt.

 

Kursets mål er at give praktikanten indblik i gymnasieskolen - specielt i hvordan der arbejdes fagligt og pædagogisk med fagene, og hvilke overvejelser der ligger til grund for den måde der undervises på.

 

Det er meningen at praktikanten selv i begrænset omfang prøver at tilrettelægge og gennemføre undervisning i tæt kontakt med en eller flere gymnasielærere.

 

Omfanget af kurset er 5 ECTS. 

Faglige forudsætninger

Praktikken tilbydes kandidatstuderende som har to fag inden for gymnasiets fagrække hvoraf ét skal være biologi, datalogi, fysik, kemi eller matematik.

Underviser

Kursusansvarlig: Tom Madsen

Undervisnings- og arbejdsform

Praktikanten skal følge undervisningen i en periode på 2-3 uger (samlet ca. 20-25 undervisningstimer) og skal have kortere samtaler med de involverede gymnasielærere om deres planlægning af, mål samt intentioner med undervisningen.

I det omfang forholdene tillader det, kan praktikanten deltage i skolens øvrige aktiviteter som faggruppemøder, møder i pædagogisk råd, fællestimer og lignende.

Litteratur

Bedømmelse

Den studerende afleverer ved praktikperiodens afslutning en rapport med et omfang på fem sider - vedlagt eventuelt udarbejdet undervisningsmateriale.

 

Rapporten skal kort opsummere det gennemførte undervisningsforløb og indeholde en kort faglig og pædagogisk refleksion over undervisningsforløbet.

Frist for aflevering af rapporten: fire uger efter sidste praktikdag.

Praktikforløbet bedømmes ved intern censur på Det Naturvidenskabelige Fakultet med Bestået/Ikke bestået.