Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Global fødevareproduktion ( efterår 2007 - 5 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: (se under Undervisnings- og arbejdsform)
  • Niveau: Fagpakke/grundkursus
  • Semester/kvarter: 1. kvarter
  • Timer per uge: 6
  • Deltagerbegrænsning:
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Naturvidenskabelige Fakultet
  • Udbud ID: 8123

Formål

Formålet med kurset er at give en introduktion til landbrugsproduktion og -produkter set i et globalt perspektiv.

Obligatorisk program

Intet

Indhold

Følgende temaer bliver dækket af kurset:

 

  • Oprindelsen, historien og den geografisk fordeling af de vigtigste afgrødeplanter og husdyr.
  • Produktion og forbrug af landbrugsprodukter i udviklings- og industrialiserede lande.
  • Verdensbefolkningens udvikling og fremtidige   krav til verdens fødevareproduktion.
  • Produktionssystemer i udviklings- og industrialiserede lande.
  • Fødevaresikkerhed.
  • Landbrugsproduktion og miljø.
  • Andre nøgleord er: Sult/fejlernæring/fedme, den "grønne revolution" og GMO.

Læringsmål

  • Beskrive domesticeringen og udviklingen af de vigtigste afgrøder og husdyr på verdensplan.
  • Sammenfatte den geografiske fordeling, produktion og økonomisk betydning af de vigtigste afgrøder og husdyr på verdensplan.
  • Vise indsigt i befolkningsudviklingen i verden.
  • Redegøre for de fremtidige udfordringer som fødevareproduktionen på verdensplan står over for.
  • Vise indsigt i betydningen af den grønne revolution
  • På generelt niveau, redegøre for sammenhænge mellem fødevareproduktion og miljø.
  • Beskrive generelle produktionsforhold inden for fødevareproduktion i industrialiserede og udviklingslande.

Faglige forudsætninger

Ingen

Underviser

Ansvarslig faglærer

Navn: Kristen Sejrsen

Universitetsadresse: Institut for Husdyrsundhed, Velfærd og Ernæring, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet, Blichers Allé 20, Postbox 50, 8830 Tjele

Telefon: 8999 1900

Direkte telefon: 8999 1513

E-mail: Kr.Sejrsen@agrsci.dk

Web: www.agrsci.dk

 

Øvrige lærere

Søren Borg, Preben Bach Holm

Undervisnings- og arbejdsform

14 Forelæsninger

28 Teoretiske øvelser
1x2 Forelæsninger/uge

1x4 Teoretiske øvelser/uge i 7 uger

Materiale: Engelsk

Undervisningssprog: Dansk

Litteratur

PLANTS, GENES, AND CROP BIOTECHNOLOGY (2003)

Author: M. J. Chrispeels & D. E. Sadava

Publishing house: Jones and Bartlett Publishers

ISBN No: 0-7637-1586-7

 

World Agriculture: Towards 2015/2030-An FAO perspective:

www.fao.org/docrep/005/Y4252E/y4252e00.HTM

Kan down-loades frit til undervisningsbrug.

  Begge bøger benyttes til hele fagpakken: Fødevareproduktion

Kursushjemmeside

www.aula.au.dk

Eksamensterminer

Eksamen: 1. kvarter
Reeksamen: august

Udbyder

Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet

Indgår i følgende fagpakker

Fødevareproduktion

Særligt om dette kursus

Første kursus i fagpakken: Fødevareproduktion

Studieordning og bedømmelse


Fagpakke: Fødevareproduktion

  • Skriftlig, bedømt efter 7-skala med intern censur


  • 3 timer skriftlig eksamen med hjælpemidler
  • 7-trinsskala
  •  intern censor.