[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
At du kan beskrive og forklare de vigtigste elementer i jordbrugs- og fødevareproduktionen, ressource-flow og processer, der er af betydning for produktionens rentabilitet, fødevarernes kvalitet, ressourceforbrug og miljøpåvirkning samt husdyrenes velfærd.
Ved afslutning af kurset kan du:
Hovedvægten lægges på, at du arbejder med de typiske produktionsformer i primærjordbruget og de typiske fødevareforarbejdningsformer og kædebetragtningen fra jord til bord. Dette omfatter fysisk/biologiske forhold, dyrknings- og husdyrproduktionsmetoder, samt begreber der anvendes til at vurdere produktion og fødevarekvalitet. Herudover vil du arbejde med den historiske udvikling i landbrugs- og fødevareproduktionen, og de udfordringer, der forudses for videreudvikling i forhold til forbrugere, international konkurrence, foder- og fødevarekvalitetskrav, samt krav til reduceret miljøpåvirkning og dyrevelfærd. Desuden vil du opnå viden og erfaring med problemorienteret projektarbejde og skriftlig og mundtlig fremstilling af faglig relevante emner.
Ingen.
Ilse Ankjær Rasmussen
Kirsten Holst
Margrethe Therkildsen
En vigtig del af undervisningen vil være case-analyser af centrale produktionsformer (med udgangspunkt i en fødevare eller et non-food produkt) suppleret med ekskursioner. Bl.a. besøges primære landbrugsbedrifter med husdyrhold og planteavl samt slagteri eller mejerivirksomhed. Cases behandles med udgangspunkt i problembaseret indlæring (PBL) i grupper. Ligeledes besøges DJF's forskningscentre, for at få indblik i hvordan der aktuelt forskes i problemstillingerne, og du introduceres til modelværktøjer, der kan bruges til analyse af aktuelle problemstillinger. Der vil indgå forelæsninger, kollokvier, projektrapporter og fremlæggelse af projektrapporter i plenum.
Dansk.
Kristensen, T. 2008 Introduktion til kvægproduktion. Kompendium
Introduktion til kvægets ernæring
DJF rapport husdyrbrug 54, kap 1
Drøvtyggere og fodermidler
DJF rapport husdyrbrug 53, kap 1-3.
Svinehold - en grundbog, Landbrugsforlaget, ISBN: 87 7470 934 8
Godkendelse af 3 skriftlige projektrapporter. Afsluttende
individuel mundtlig eksamination af 30 minutters varighed over
et selvvalgt emne. Uden forberedelse og bedømmelse efter 7-trins
skalaen med intern censur.