[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Mandage, kl. 13.00 - 15.00
Bygn. 1467, lok. 515
Første gang: 1. september 2008
Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på i hvor høj grad den studerende
- formår at afdække relevante etiske overvejelser og problemer i den udleverede case og på den baggrund kvalificere håndteringen af denne
- demonstrerer et fyldestgørende kendskab til relevante begreber og teorier inden for såvel teoretisk som praktisk etik.
Disciplinen introducerer med udgangspunkt i konkrete cases til etiske problemer og udfordringer i forbindelse med organisationers interne og eksterne praksis. Der inddrages materiale, som dokumenterer processer og produkter inden for faglig etik, professionsetik, værdigrundlag, etiske retningslinjer, værdibaseret ledelse, etisk regnskab, ledelsesetik m.v. Dette bringes i gensidig belysning med
i) moralske grundbegreber
ii) politisk filosofiske grundbegreber: frihed, lighed, fællesskab, autoritet, samtykke, magt, arbejdsdeling, fordelingsretfærdighed m.v.
iii) forholdet mellem etikkens menneskesyn og normativitet over for konkurrerende menneskesyn og normsystemer: systemiske og funktionalistiske opfattelser, økonomi, jura m.v.
Morten Dige
Holdundervisning med udstrakt brug af cases og diskussionsgrupper.
En detaljeret plan vil blive præsenteret ved første forelæsning.
Bunden mundtlig med synopsis.
Nærmere bestemmelser:
Eksamen aflægges ved en mundtlig prøve med materiale. Den studerende får udleveret en tekst, der beskriver en organisationsrelateret case. Senest 4 dage efter modtagelsen af casen indleverer den studerende en synopsis af et omfang på maks. 3 sider, som skitserer de værdimæssige og etiske implikationer i casen og hvilke implikationer dette har for udviklingen af den beskrevne organisation. Den mundtlige prøve afholdes senest 4 dage efter indleveringen af synopsen. Den mundtlige prøves varighed er maks. 30 minutter (inkl. censur).