[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Det er kursets formål at give den studerende en indføring i grundlæggende friluftslivsformer med lejrliv, kano og orientering som fokusområder. Den studerende skal erhverve sig viden om og færdigheder i at kunne tage på tur i kano og til at kunne færdes sikkert efter kort og kompas.
Endvidere skal den studerende opnå viden om kulturelle og historiske aspekter af friluftslivet med særlig vægt på danske forhold.
Der er mødepligt til de praktisk-teoretiske lektioner samt til ekskursionen.
Minimumsprøver skal bestås for at kunne blive indstillet til eksamen. Minimumsprøverne omfatter: Orienteringsløb og Kanoprøve.
Hovedvægten af undervisningen vil være rettet mod praksis. Der vil blive arbejdet med tekniske færdigheder i forbindelse med kanoforløbet, bl.a. styretag og kammeratredning.
De studerende skal bl.a. planlægge og gennemføre o-løb for hinanden og de skal kunne demonstrere en sikker brug af kort og kompas.
Det teoretiske indhold vil hovedsageligt være direkte relateret til praksis. Der vil blive lagt vægt på sikkerhedsmæssige aspekter. Områder som naturforvaltning og friluftslivspædagogik vil blive inddraget.
Hjemmeopgaven (maksimalt 10 sider) skrives som en kombination af empiri og teori, idet erfaringer fra tur eller undervisning relateres til relevant teori, eller teori som udgangspunkt relateres til praksis.
Martin Hansen.
1x4 TØ/PØ x 2 i 7 uger. Endvidere en ekskursion a 4 dages varighed.
Kompendium.
Frandsen Tonni. 2000: Den store kanohåndbog. Mosegaard.
Ordinær eksamen efter 1. kvarter. Reeksamen i januar.
Bacheloruddannelsen i Idræt
Sidefag i Idræt
Hjemmeopgave.
7-trinsskalaen.
Ekstern censur.