[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Kursets formål er at belyse genetiske og produktionsmæssige faktorer i primærproduktionen af betydning for råvarens kvalitet og egnethed for videre forarbejdning.
Ved kursets afslutning forventes den studerende inden for kursets emneområde at kunne
Kurset omfatter en indføring i begrebet råvarekvalitet inden for hhv. vegetabilier, kød samt mælk og æg, og hvordan begrebet opfattes og defineres af de forskellige led i kæden fra primærproducent til forbruger.
Kurset tager sit udgangspunkt i en beskrivelse af produkternes kemiske sammensætning og af deres strukturelle opbygning
Desuden omfatter kurset beskrivelse af
Råvarekvalitet og fødevareteknologi I.
Kursusansvarlig:
John Sørensen, Institut for Råvarekvalitet, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Postboks 50, 8830 Tjele
Tlf.: 8999 1276; Email: john.sorensen@agrsci.dk
Øvrige undervisere:
Lotte Bach Larsen, Marianne Hammershøj, Lars Wiking, Poul Henckel, Niels Oksbjerg, Annette Thybo, Merete Edelenbos og Ulla Kidmose, Institut for Råvarekvalitet.
Gæstelærer fra industrien.
Forelæsninger og teoretiske øvelser.
Der er i kurset et 3-dages forløb med praktiske øvelser inden for områderne vegetabilier, mælk og kød, som afsluttes med rapport og fremlæggelse for de øvrige studerende.
Materiale: Engelsk
Undervisningssprog: Engelsk, men såfremt alle deltagerne kan dansk vil undervisningen foregå på dansk.
Food Chemistry af Belitz, Grosch & Schieberle (seneste udgave)
Artikler
45 minutters mundtlig eksamen med 3 dages forberedelse, baseret
på rapporter og læringsmål. Kurset evalueres efter 7-
trinsskalaen med intern censur.
Deltagelse i eksamen forudsætter godkendte rapporter.