Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Visuel medieproduktion II ( efterår 2008 - 20 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: engelsk
  • Niveau: Kandidat (Sidefag)
  • Semester/kvarter: 3. semester
  • Timer per uge: 3 forelæsningstimer
  • Deltagerbegrænsning:
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Humanistiske Fakultet
  • Udbud ID: 10163

Formål

De studerende skal opnå kvalifikationer i form af viden, forståelse og færdigheder inden for følgende områder:

  • Uddybet arbejde med grundlæggende dramaturgiske og fortællemæssige strategier og deres anvendelse i både analytiske og produktionsmæssige sammenhænge i forhold til korte audiovisuelle produktioner.
  • Uddybet kendskab til eksemplariske og internationalt ansete audiovisuelle fremstillinger af de typer som produceres i forløbet.
  • Sikkerhed i vurderingen af fortællemæssige styrker og svagheder i en given audiovisuel produktion og i forhold til en given dramaturgisk model, både på manuskriptstadiet og i en gennemført produktion.
  • Fortrolighed med digitale produktionsudstyr.

Gennem arbejdet med den faglige substans skal de studerende erhverve sig følgende faglige og sociale kompetencer:

  • Kunne beherske den samlede arbejdsproces ved en videoproduktion, som fortæller et sammenhængende forløb, og som udnytter mediets visuelle og auditive muligheder på en overbevisende måde.
  • Kunne fremstille, forsvare og forbedre et manuskript og storyboard med fundamentale dramaturgiske og fortællemæssige principper.
  • Kunne beherske organisering og gennemførelse af praktiske arbejdsopgaver i forbindelse med videoproduktion, såsom research, casting, instruktion af skuespillere og elementær lyssætning.
  • Kunne samarbejde under tidspres i komplicerede produktionsprocesser.

Formålet med disciplinen er at give de studerende et omfattende indblik i og praktiske erfaringer med forskellige former for fortælling i billeder og lyd gennem produktionen af video. Der lægges vægt på løsning af og refleksion over fortællemæssige problemer i forbindelse med udarbejdelsen af drejebog og storyboard, iscenesættelse, optagelse og redigering.

Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på i hvor høj grad den studerende

  • kan fremstille en videoproduktion på mellem 5 og 10 minutter, der bygger på grundlæggende fortællemæssige og æstetiske principper.
  • kan redegøre for fortællemæssige og æstetiske overvejelser i tilknytning til videoproduktionen og i den forbindelse inddrage den indflydelse modtageroplevelser og vurderinger har haft på produktionens endelige udformning.

Indhold

Faglige forudsætninger

Den studerende kan først indstille sig til prøven i visuel medieproduktion II, når visuel medieproduktion I er bestået.
Disciplinerne på tredje og fjerde semester af sidefaget kan først aflægges, når bacheloruddannelsen er bestået, da de indgår i den studerendes kandidatuddannelse.

Underviser

Undervisnings- og arbejdsform

Undervisningen gennemføres som forelæsninger kombineret med øvelser i praktisk materialekendskab og gennemførelse af konkrete produktioner i grupper under vejledning.

Litteratur

Studieordning og bedømmelse

2. del af sidefaget i film og TV

  • Hj.opg. + mdt. ind., bedømt efter 7-skala med ekstern censur

Sidefaget i film og tv

  • Hj.opg. + mdt. ind., bedømt efter 7-skala med ekstern censur


Prøven er en kombineret praktisk, skriftlig og mundtlig prøve og kan aflægges på to måder: a) i tilknytning til undervisningen eller b) uden tilknytning til undervisningen. Prøven er en kombineret eksamen, der består af en videoproduktion på mellem 5 og 10 minutter, en arbejdsrapport, der indeholder redegørelser for fortællemæssige og æstetiske overvejelser og den studerendes erfaringer fra en systematisk undersøgelse af en eller flere modtagergruppers oplevelse og vurdering af produktionen med henblik på en forbedring af produktionen i dens endelig udgave, samt en mundtlig eksamen.

a) Under forudsætning af aktiv, regelmæssig og tilfredsstillende deltagelse i undervisningen (75% tilstedevær samt udarbejdelse af arbejdsopgaver i forbindelse med forløbet) aflægges prøven som en fri, skriftlig hjemmeopgave i form af en arbejdsrapport udarbejdet i forbindelse med en videoproduktion.
Produktion og rapport udarbejdes i samarbejde med andre studerende i grupper på maks. 5. Rapportens omfang er 3 sider pr. deltager. Den mundtlige del af eksamen består i oplæg (5 min.) fra eksaminanden efterfulgt af en diskussion mellem eksaminator og eksaminand. Varighed 20 minutter, inkl. censur.
Der gives en samlet karakter, hvor videoproduktionen, rapporten og den mundtlige eksamen vægter ligeligt ved karakterudmålingen.

Prøveform: Fri praktisk og skriftlig opgave.
Censur og bedømmelse: Ekstern censur, 7-skala.
Vægtning: 20 ECTS-point.

b) Foreligger der ikke undervisningsdeltagelse, skal der udarbejdes videoproduktion i grupper på maks. 5. Produktionen er normalt mellem 5 og 10 minutter og i tilknytning hertil udarbejdes en skriftlig arbejdsrapport, hvor alle dele af opgaven, undtagen problemformuleringen og konklusionen, skal kunne gøres til genstand for individuel bedømmelse. Rapportens omfang er 10 sider pr. deltager. Den mundtlige del af eksamen har form af en diskussion mellem eksaminator og eksaminand. Varighed 40 minutter pr. studerende, inkl. censur. I eksaminationen tages der udgangspunkt i arbejdsrapporten med inddragelse af pensum. Der gives en samlet karakter, hvor videoproduktionen, rapporten og den mundtlige eksamen vægter ligeligt ved karakterudmålingen.

Prøveform: Praktisk og mundtlig prøve
Varighed: 14 dage.
Censur og bedømmelse: Ekstern censur, 7-skala.
Vægtning: 20 ECTS-point.