[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Disciplinen giver den enkelte studerende mulighed for at fordybe sig i et enkelt anlæg eller problemstilling i et problemkompleks inden for middelalderens og renæssancens bebyggelseskultur, herunder kirkelige eller verdslige bygninger, byplanmæssige, erhvervsmæssige (herunder landbrugsmæssige), fortifikatoriske eller samfærdselsfremmende foranstaltninger.
Disciplinen gennemføres som en forelæsnings- og øvelsesrække over tiggermunkeklostre i det middelalderlige Danmark. Under forløbet vil der både blive arbejdet med rekonstruktion af de individuelle anlæg (skriftlige oplæg) og med diskussion af mulige fællestræk i gruppen samt forandringer over tid.
Forudsætter en BA i Middelalder- og Renæssancearkæologi eller tilsvarende
Hans Krongaard Kristensen
Undervisningen har form af en øvelsesrække omkring et bundet tema.
Vilh. Lorenzen: De danske Franciskanerklostres Bygningshistorie, Kbh. 1914.
Vilh. Lorenzen: De danske Dominkanerklostres Bygningshistorie, Kbh. 1920. Heri de generelle kapitler om Franciskaner/Dominikanerordenens almindelige Historie og Udbredelse i Danmark, Byggeforhold og Byggeskik, Anvendelse af Bygninger og Rum.
Skånska kloster = Skånes Hembygdsförbund Årsbok 1987/88. Heri kapitlerne om Dominikanerne og Franciskanerne.
Undervisningsdeltagelse kombineret med en individuel skriftlig opgave, max. 10 sider, og en mundtlig fremstilling heraf under øvelsesrækken.