[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Kursets formål er at give den studerende en grundlæggende indføring i human ernæring med vægt på de underliggende molekylære mekanismer og aspekter.
Ved kursets afslutning forventes den studerende inden for kursets emneområde at kunne :
Kurset indeholder
1) Grundlæggende introduktion til mave-tarmsystemets anatomi og fysiologi. Herunder introduceres fordøjelsessystemets naturlige bakterieflora og dennes indflydelse på den humane ernæring og sundhed
2) Fordøjelse og energiomsætning af makronæringstofferne kulhydrat, fedt og protein. Herunder introduceres begreber som glykemisk index og essentielle næringsstoffer, og der gives en gennemgang af kvantitative, semi-kvantitative og molekylære metoder i human ernæring
3) Detaljeret behandling af vitaminers opbygning og virkningsmekanismer og en gennemgang af mineraler og sporstoffer i kosten
Minimum 60 ECTS inden for molekylærbiologiske fag.
Ansvarshavende lærer
Esben Skipper Sørensen, Molekylærbiologisk Institut, Det Naturvidenskabelige Fakultet, Ny Munkegade, Bygn. 1520-1521, 8000 Århus C
Tlf.: 8942 5092; Email: ess@mb.au.dk
Øvrige lærere
Knud Erik Bach Knudsen, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet
NN.
2 x 2 timer i 7 uger.
Kombination af forelæsninger, kollokvier, diskussioner og studenterpræsentationer.
Materiale: Engelsk
Undervisningssprog: Engelsk, men såfremt alle deltagere kan dansk vil undervisningen kunne foregå på dansk
Introduction to Human Nutrition (The Nutrition Society Textbook) af Michael J. Gibney et al. og original litteratur.
2 timers skriftlig multiple choice eksamen uden hjælpemidler.
Kurset evalueres efter 7-trinsskalaen med intern censur.
Deltagelse i eksamen forudsætter et antal godkendte
undervisningspræsentationer.