Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Organisationer i et globalt perspektiv ( efterår 2008 - 15 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: dansk
  • Niveau: KAND
  • Semester/kvarter: 2. eller 3. semester
  • Timer per uge: 3 timer
  • Deltagerbegrænsning: Der kræves tilmelding til undervisningen. Se www.psy.au.dk "Tilmelding til undervisning og vejledning, Efteråret 2008".
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
  • Udbud ID: 13353

Formål

Se Studieordningen for Kandidatuddannelsen, 2007 på www.psy.au.dk .

Indhold

Som konsekvens af øgende globalisering, er der opstået nye former for organisationer, som opererer på tværs af geografiske og kulturelle grænser. De møder nogle helt nye problemstillinger, og opererer i en kontekst præget af høj kompleksitet og usikkerhed. Disse udfordringer stiller nye krav til individet i organisationen, og nye former for kompetencer bliver vigtig. Medarbejderne må kunne samarbejde på tværs af kulturer og over lange afstande. Udstationering af medarbejdere i andre land, stiller endvidere krav til tilpasningsdygtighed, og fleksibilitet. Dette har også indflydelse på identitetsfølelse og commitment hos medarbejderne. Også organisationer som opererer nationalt må forholde sig til globalisering og tilpasse sig en ny kontekst. For at kunne forstå dagens organisationer, og de processer og relationer der udspiller sig i dem, er det derfor vigtigt at kende til de nye udfordringer som præger den stadige mere komplekse hverdag, de befinder sig i.

 

Med dette udgangspunkt fokuseres der på temaer som; konflikter og relationer i multinationale organisationer, international ledelse og HRM, kulturforskelle, tværkulturel kommunikation og forhandling, udvikling og rekruttering af globale kompetencer, global identitetsdannelse og commitment, globale teams, geografisk distribution og mangfoldighed blandt medarbejdere.

 

Undervisningsformen består af oplæg ved deltagerne og andre aktiviteter; fx problemløsninger i grupper, analyser af cases, scenarier og diskussioner på plenum. Eksamensopgaven vil blive inddraget i løbende fælles refleksioner. Der vil alt efter mulighederne være gæster udefra. Der vil være forskellige muligheder for deltagerindflydelse på undervisningsformen. En del af pensum vil være selvvalgt.

 

Aula-adresse: PSYE08ELMA

Faglige forudsætninger

Grundfag B, Arbejds- og organisationspsykologi skal være bestået

Underviser

Ellen Magnus

Undervisnings- og arbejdsform

Gruppeundervisning inkl. vejledning

Litteratur

Vil blive oplyst ved undervisningens start

Undervisningstidspunkt og sted

Onsdag 13-16, lokale 340, bygning 1481

Første gang: 10. september

Særlige bemærkninger

Ingen

Studieordning og bedømmelse


Kandidatuddannelsen i psykologi

  • Hj.opg., bedømt efter 7-skala med ekstern censur


Deltagelse:

1. Mindst 80% tilstedeværelse og oplæg +

2. 20 siders opgave eller 10 siders opgave kombineret med gruppe-præsentation af poster, ekstern/7-trins skala