[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Se Studieordning for Bacheloruddannelsen, 2007 på www.psy.au.dk
Personlighed er personlighedspsykologiens genstand slet og ret. Følgelig har personlighedspsykologien til opgave, at spekulere personligheden ud Hvad er personlighed? Som Allport skrev: Personality is something and personality does something&.
Traditionelt har udforskningen af menneskets personlighed, fulgt to forskellige og indbyrdes uafhængige spor: (1) et personlighedspsykologisk og (2) et klinisk-psykologisk, hvor personlighedspsykologien primært befattede sig med den normale personlighed, medens den klinisk-psykologiske koncentrerede sig om den forstyrrede personlighed. Dette afstedkom blandt andet, at personlighedspsykologien primært afhandlede hvad personligheden var og er, ud fra et interindividuelt og deskriptivt perspektiv, uden at kære sig synderligt om dens funktion. Ihvorvel den interindividuelle og deskriptive tilgang, til personligheden, har frembragt megen solid empirisk forskning, fx angående personlighedstræk, så har den haft langt mindre at sige om hvad personligheden er, i funktionel forstand. Dette har til gengæld de kliniske tilgange til og teorier om personligheden og dens forstyrrelser.
Formålet med denne fordybelse er, at gå i dybden med hvad personlighed er, følgende Allports dictum. Sigtet er at undersøge hvordan kliniske teorier om personligheden og personlighedsforstyrrelser, med deres funktionelle tilgang, kan belyse og berige centrale personlighedspsykologiske problemstillinger og opfattelser. Her tænker vi på spørgsmål så som motivation, adfærds-, følelse- og impulsregulering, selvværd, identitet, selv etc. Centralt står Millons og Livesley teorier, men også evolutionære, psykodynamiske, kognitive, interpersonelle og tilknytningsteorier, samt social- og personlighedsforskning vil blive inddraget.
Undervisningsplan og litteraturliste vil blive udleveret første gang, men kan også findes på www.bokongerslev.dk (undervisning og kurser).
Bemærk: Der vil blive afholdt en temadag, som en del af kurset.
Aula-adresse: PSYE08SBMK
Social- og personlighedspsykologi, Kognitions- og indlæringspsykologi samt Udviklingspsykologi skal være bestået.
Ekstern lektor, cand.psych. Sune Bo Hansen & ekstern lektor, cand.psych. Mickey Kongerslev
Seminarundervisning
Litteraturliste vil blive udleveret første gang, men kan også findes på www.bokongerslev.dk (undervisning og kurser).
Fredag 14-17, lokale 224, bygning 1481.
Første gang: 12. september.
Der gives vejledning til BAC-opgaver.
Deltagelse: 80% tilstedeværelse og udarbejdelse af mindst 1 oplæg