Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

TYS: Tekst og kultur II (ba) ( efterår 2008 - 5 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: tysk
  • Niveau: Bachelor
  • Semester/kvarter: 3. semester
  • Timer per uge: 2
  • Deltagerbegrænsning: Ingen
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Humanistiske Fakultet
  • Udbud ID: 11639

Formål

Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på, i hvor høj grad den studerende

· dokumenterer grundlæggende viden om afsnit i den tyske litteraturhistorie efter 1945

· dokumenterer kendskab til centrale tekster

· dokumenterer evne til at administrere faglig viden i formidlingsøjemed

 

 

Indhold

Formålet med disciplinen er at give den studerende et overblik over tyng­depunkter i tysk litteraturhistorie i samspil med den kulturhistoriske kontekst i tidsrummet 1945 til i dag, at opøve en omgang med faglig viden med særligt henblik på formidling og at beskrive tekster i deres litteratur- og kulturhistoriske sam­men­hæng. I valget af begreber og teknikker til tekstanalyse og tekstproduktion tilstræbes paral­lelitet med disciplinerne Tekst og kultur I og Analytisk og retorisk behandling af tekster.

Faglige forudsætninger

Ingen

Underviser

Hans Carl Finsen

Undervisnings- og arbejdsform

Undervisningen veksler mellem forelæsning og øvelser, idet forelæsningerne tilbyder begrebslige introduktioner til de litteraturhistoriske perioder, medens øvelserne rummer teksteksemplificeringer. Gennem opgaver trænes den studerende i beskrivelse af litteraturhistorisk udvikling og af tekster i deres litteratur- og kulturhistoriske sammenhæng.

Tysk

Litteratur

Ingen

Bedømmelse

Individuel mundtlig prøve. Hjælpemidler: Alle. Forberedelsestid: To døgn.

Varighed: 30 min. incl. censur.

Den studerende prøves mundtligt i en periode eller et afsnit efter eksaminators valg. To døgn før den mundtlige prøve meddeler eksaminator den studerende, hvilken periode eller hvilket afsnit den studerende vil blive eksamineret i. Den studerende udarbejder en synopsis, der skal have form som en plan for en præsentation af perioden/afsnittet og skal rumme a) en generel tilgang til perioden/afsnittet, b) forslag til forfattere og tekster, der kan eksemplificere den generelle tilgang, og c) henvisninger til begreber og tekster, der er centrale for perioden/afsnittet. Eksaminationen har form som en fremlæggelse af synopsen, efterfulgt af en diskussion med inddragelse af relevante tekster.