[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Målet med kurset er at give de studerende en omfattende viden om økologien, naturgeografien og biodiversiteten i jordbrugslandskaber og en introduktion til de europæiske og amerikanske skoler inden for landskabsøkologi. Den studerende vil blive i stand til at anvende videnskabelige metoder til biodiversitets- og landskabsvurdering, i både teori og praksis (studieture og ekskursioner), til at identificere landskabers mangfoldige funktioner og virkningerne af ændringer i landskabsmønstret.
Ved afslutning af kurset forventes de studerende at kunne:
For at gøre tværfaglig og praksisbaseret indlæring lettere vil en væsentlig del af kurset bestå af studieture og ekskursioner, herunder en 1-uges indledende studietur til landskabet omkring ”Mols Laboratoriet”.
På grundlag af dette landskab og udvalgte eksempler fra andre landskaber vil kurset omfatte:
Grundlæggende og praktisk viden om brugen af GIS (for eksempel fra AU’s GIS-kursus for biologer) eller fra kurset Jordbrug og Miljø på DJF’s bacheloruddannelse i Jordbrug, fødevarer og miljø tilrådes.
Desuden tilrådes grundlæggende færdigheder i zoologi, plantemorfologi og færdigheder i identificering af planter til minimum familieniveau (for eksempel fra en bacheloruddannelse i biologi eller fra DJF’s bacheloruddannelse i Jordbrug, fødevarer og miljø).
Course managers: Tommy Dalgaard, head of research unit, AU-DJF, and Anders Barfod, associate professor, AU-Biology. The teaching will be conducted by experts on the individual areas, and in close collaboration with NERI (DMU).
Kurset er baseret på en række studieture, ekskursioner og et kort botanisk feltkursus (i august). Forelæsninger, seminarer og problembaserede øvelser med forbindelse til praktiske eksempler fra det valgte studielandskab (sandsynligvis ved Kalø på Djursland).
Engelsk/dansk afhængig af udenlandsk deltagelse.
Original litteratur og data fra cases. Dansk Flora af Frederiksen et al. er obligatorisk litteratur.
Mundtlig prøve på grundlag af projektrapporten og pensum med brug af 7-trinsskalaen med intern censur. Prøven varer 20 minutter og er uden forberedelse. De studerende kan vælge, om de ønsker at blive eksamineret på dansk eller på engelsk.