Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Åbent projektarbejde 10 ECTS ( efterår 2010 - 10 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: engelsk (eller dansk)
  • Niveau: Kandidat kursus, valgfag  
  • Semester/kvarter: Valgfrit  
  • Timer per uge:
  • Deltagerbegrænsning:
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet
  • Udbud ID: 24863

Formål

Formålet med Åbent projektarbejde er at give den studerende mulighed for at præge studieforløbet hvis der ønskes øget specialisering inden for et fagområde. Herunder at der gennemføres et problemorienteret projektarbejde eventuelt i forbindelse med et projekt i en virksomhed/organisation, hvor den studerende i det valgte projektarbejde får lejlighed til selvstændigt at anvende dele af den allerede erhvervede grundfaglige viden samt på egen hånd at indsamle og tilegne sig ny viden.

Læringsmål

Ved kursets slutning forventes den studerende at kunne:

Formulere og afgrænse en problembeskrivelse og opstille en konkret målsætning for et afgrænset projekt.
Demonstrere evner til at analysere og bearbejde en konkret faglig problemstilling.
Demonstrere anvendelse af videnskabelige arbejdsmetoder.
Diskutere relevansen af den undersøgte problemstilling.

Indhold

Kursets indhold skal udarbejdes i samarbejde mellem den studerende og vejlederen. Indholdet nedskrives i projektkontrakten.
Kurset kan være konstituerende, hvis åbent projektarbejde ligger indenfor fagområdets kerne.

Faglige forudsætninger

Det forudsættes, at den studerende har en grundlæggende indsigt i den allerede erhvervede grundfaglige viden, som er relevant for den valgte problemstilling. Endvidere forudsættes det at den studerende har generelle egenskaber forprojektarbejde og skriftlig afrapportering.

Underviser

Projektvejlederen skal være formelt tilknyttet Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet som underviser.

Undervisnings- og arbejdsform

Undervisningsaktiviteten består i selvstændigt projektarbejde styret af den/de studerende understøttet af vejledning fra en faglig vejleder. Gennem en problemanalyse udarbejdes en problemformulering, der skal godkendes af vejlederen. Med oplæg fra den studerende aftales en arbejdsplan og tidsplan for projektet. Der aftales en række faste vejledermøder med skriftlige oplæg fra den studerende. Rapportudarbejdelsen foretages selvstændigt.
Projektarbejdet afsluttes inden eksamensperioden i det respektive semester.

Engelsk, dog kan den studerende efter aftale med den kursusansvarlige skrive rapporten på dansk.

Litteratur

Litteraturen til projektarbejdet søges selvstændigt under vejledning. Omfang og faglig tyngde af litteratur, der forventes inddraget i opgaven, fastsættes sammen med vejleder under hensyntagen til opgavens omfang.

Bedømmelse

Udarbejdelse af skriftlig rapport på max 25 normalsider pr. studerende med efterfølgende mundtlig prøve af 35 minutters varighed, der indledes med en præsentation fra den studerende på ca. 15 minutter. Efterfølgende eksamineres der i 20 minutter. Den skriftlige rapport kan udarbejdes i en gruppe. Det skal af besvarelsen fremgå hvilke afsnit de studerende hver især er ansvarlig for. Prøven bedømmes efter 7-trinsskalaen med intern censur.