[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Formålet med kurset er, at den studerende bliver i stand til at vurdere samspillet mellem management, produktion, sundhed og velfærd i husdyrproduktionssystemer. Målet er at den studerende kan analysere problemstillinger i en konkret husdyrproduktionsenhed og kan kombinere denne viden til relevante løsningsforslag.
Ved afslutning af kurset forventes den studerende at kunne:
Kurset handler om husdyrproduktion på besætningsniveau. Det er opbygget af en række segmenter bestående af forelæsninger med tilhørende øvelser. Parallelt hermed forløber et gruppeprojektarbejde, der med udgangspunkt i en casebesætning (malkekvægs- eller sobesætning) omfatter en helhedsorienteret vurdering af sammenhænge mellem produktion, sundhed og velfærd samt en analyse af produktionsresultaternes betydning for indtjeningen.
Emner for forelæsninger og øvelser:
Gruppearbejde (forløber parallelt med undervisning og øvelser):
Bachelorkurserne "Husdyrproduktion, råvarekvalitet og miljø" og "Komparativ anatomi og fysiologi" er ønskelige forudsætninger mht. udbytte af kurset. Endvidere forudsættes det, at den studerende har erfaring inden for projektarbejde, litteratursøgning og skriftlig afrapportering.
Jan Tind Sørensen (e-mail: JanTind.Sorensen@agrsci.dk )
(kursusansvarlig) samt relevante forskere fra Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet og eksterne forskere.
Kurset vil bestå af 14 segmenter. For hvert segment vil der være forelæsninger, tilhørende øvelser og parallelt hermed projektorienteret gruppearbejde i grupper af 3 til 5 personer, med aflevering af projektrapport på min. 45 sider ved 3 personer i gruppen (min. 15 sider per studerende). I forløbet gennemføres desuden 1 to-dages ekskursion samt 2-3 besøg i casebesætningen.
Uddrag af Kristensen, A.R.; Jørgensen, E. and Toft, N. 2008. Herd Management Science. I. Basic concepts. SL books, ISBN 877980788, samt originallitteratur.
Deltagelse i eksamen forudsætter en godkendt projektrapport. 45 minutters mundtlig prøve, baseret på læringsmål og projektrapporten.
Prøven evalueres efter 7-trinsskalaen med intern censur.