[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Virksomhedsbesøg, herunder introduktion og opfølgning samt tilhørende rapporter
Kurset indeholder en gennemgang af de produkter, som fremstilles industrielt ved hjælp af moderne molekylær-bioteknologiske metoder:
1. Fødevarer og fødevareingredienser
Bryggeriindustrien (fra byg til øl, fra stivelse til alkohol)
Bagerindustrien (fra hvede til brød)
Mejeriindustrien (fra mælk til ost)
Stivelsesindustrien (fra kartofler til stivelse; fra majs til sødestof)
Konfekt- og chokoladeindustrien (fra kakaobønne til chokolade)
Frugtsaft (juice), vin og spiritus, kaffe og the (fra æbler og solbær til most og saft, fra vinstok til vin, fra korn og kartofler til akvavit)
2. Ikke-fødevarer
Industrielle enzymer (genteknologi-fermentering-proteinoprensning)
Farmako-/medicinalindustrien (vacciner, hormoner)
Bioenergi: Biogas (fra gylle til el og varme); Biodiesel og Bioethanol (fra halm og raps til brændstof)
3. Desuden vil kurset indeholde forelæsninger i emnerne
Bioteknologi i skovbruget
Bioteknologi og miljø
Beskyttelse af bioteknologiske opfindelser
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Ansvarlig faglærer
Navn: Hans Uffe Sperling-Petersen
Universitetsadresse: MBI, Forskerparken, blok 6, rum 2.20, Gustav Wieds Vej 10C, 8000 Århus C
Telefon: 8942 5050
E-mail:
husp@mb.au.dk
Fax: 8618 2812
Øvrige lærere
Kim Kusk Mortensen, Peter Kristensen
Obligatoriske rapporter fra virksomhedsbesøg (bl.a. indeholdende evaluering af såvel besøget, virksomheden som produkt og processer i virksomheden). Hver deltager fremlægger en af rapporterne for de øvrige deltagere
Eksamen: 2. kvarter
Placering: Fredag den 21. januar 2011, uge 3
Reeksamen: August
Molekylærbiologisk Institut
Det bemærkes, at der eksamineres i det samlede pensum for 1. kvarter kurset Introduktion til bioteknologi og 2. kvarter kurset Bioteknologiske produkter og processer.