[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
De studerende skal opnå kvalifikationer i form af viden, forståelse og analytiske færdigheder inden for følgende områder:
De studerende skal opnå kompetencer i form af færdigheder indenfor følgende områder:
Formålet med disciplinen er at erhverve sig en række sammenhængende begreber til en kritisk bedømmelse af det teoretisk-filosofiske grundlag under informationsvidenskabens forskningstraditioner og positioner. Disciplinen består af en indføring i videnskabsteoretiske problemstillinger af såvel
fagrelateret som generel humanistisk, natur- og samfundsvidenskabelig art. Der lægges særlig vægt på behandlingen af problemstillinger, som spiller en central rolle i informationsvidenskabelige kontekster, herunder hvilke almene opfattelser af menneske, viden, artefakt og virkelighed, der bliver forudsat i fagvidenskabelige teorier om informationsteknologi.
Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på i hvor høj grad den studerende
Ingen
Finn Olesen
Undervisningsformen er forelæsninger, støttet af diskussioner og øvelser.
- Søren Kjørup: 'Kap: 4 - Naturvidenskaben som forbillede' fra Menneskevidenskaberne, 1996. 18 s.
- Immanuel Kant: 'Indledning' fra Kritik af den rene fornuft. 1966 (1781). 18 s.
- Dan Zahavi: ‘Indledning' fra Spørgsmålet om teknikken - og andre skrifter. 1999. 23 s
Prøveform: Skriftlig.
Prøven kan aflægges på én af to måder:
a) Under forudsætning af aktiv, regelmæssig og tilfredsstillende deltagelse i undervisningen er prøven en fri skriftlig opgave, hvis emne aftales med eksaminator. Den skriftlige opgave kan udarbejdes i samarbejde med andre studerende, dog således at alle dele af opgaven, undtagen problemformulering og konklusion, kan gøres til genstand for individuel bedømmelse. Der kan højest indgå 3 studerende i en gruppebesvarelse. Omfanget er 12-15 sider pr. eksaminand. Opgaven kan ikke udarbejdes i
tilknytning til eksterne projekter (fx samarbejder med virksomheder).
Prøveform:
Fri skriftlig opgave.
Censur og bedømmelse:
Intern censur, 7-skala.
Vægtning:
10 ECTS-point
b) Prøven er en bunden, skriftlig opgave i et af eksaminator godkendt pensum, af et vejledende omfang på 500 sider. Omfanget er 20-25 sider. På baggrund af pensum stilles mindst fire og højest seks spørgsmål. Heraf besvarer eksaminanden efter eget valg et af spørgsmålene.
Prøveform:
Bunden skriftlig prøve.
Varighed:
Der gives 4 uger til den skriftlige besvarelse.
Censur og bedømmelse:
Intern censur, 7-skala.
Vægtning:
10 ECTS-point