[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Formålet med kurset er, at du kan beskrive dyrkningsmetoder, markedsforhold og historie for arbejdsintensive højteknologiske afgrøder til fødevareproduktion, samt prydplanter i væksthus og på friland.
Når du har gennemført kurset Højværdiafgrøder kan du:
På kurset vil du arbejde med principper for dyrkning af enårige og flerårige højværdiafgrøder. Det inkluderer de enårige grønsager og kartofler og omfatter f.eks. sædskifte, sortsvalg, kvalitet, teknik og ressourceforbrug. For flerårige afgrøder ser vi på de specielle teknikker og dyrkningssystemer, specielt omkring planteskoleplanter og frugt og bær. Væksthusproduktion af grønsager og prydplanter er en højteknologisk produktion og du vil lære om de specielle forhold for produktion under glas. Afgrødespecifikke forhold for kvalitet, opbevaring efter høst, ressourceforbrug og miljøbelastning er vigtige elementer. Ligeledes perspektiverer vi der til mulighederne for mere bæredygtig eller økologisk produktion.
Obligatoriske fag ved bachelor i Jordbrug, Fødevarer og Miljø eller tilsvarende fag fra anden bachelor.
Kursusansvarlig: Niels Erik Andersson. e-mail: Niels.Andersson@agrsci.dk .
Undervisningen er baseret på problembaseret læring og vil foregå som en kombination af forelæsninger, gruppearbejde, ekskursioner, fremlæggelse af opgaver, m.m.
Dansk. Noget undervisningsmateriale er på engelsk.
Kompendium udleveres ved kursets begyndelse og suppleres med aktuelle artikler i løbet af kurset.
Bedømmelse af projektopgave med intern censur ud fra 7
trinsskalaen.