[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
I kurset opnår du kendskab til det biologiske grundlag for husdyrproduktionen. Denne viden kan du anvende til at forklare sammenhænge mellem ernæring og fodring, dyresundhed og -velfærd, produkternes kvalitet og påvirkning af det omgivende miljø.
Ved afslutningen af kurset kan du:
På kurset vil du arbejde med det biologiske grundlag for de mest betydende former for animalsk produktion fra svin, kvæg, fjerkræ og pelsdyr. Du beskriver husdyrenes næringsbehov til vedligehold, produktion og reproduktion, ligesom du beskriver værdien af de almindeligste fodermidler og sammensætter en foderplan. Du arbejder med betydningen af fodring og staldsystem for dyrenes sundhed og velfærd og for udledninger fra den animalske produktion. Ligeledes arbejder du med ernæringens og produktionssystemets betydning for produkternes sammensætning og kvalitet.
Kundskaber svarende til kurserne "Jordbrugs- og fødevareproduktion" og "Komparativ anatomi og fysiologi"er nyttige.
Martin Tang Sørensen (kursusansvarlig), Institut for Husdyrsundhed, Velfærd og Ernæring, E-mail: mso@agrsci.dk .
Forelæsninger og teoretiske øvelser. Skriftlig besvarelse af opgaver i mindre grupper; mundtlig fremlæggelse af besvarelser og faglig kritik af medstuderendes opgaver. Sideløbende udarbejdes en skriftlig projektrapport alene eller i mindre grupper. Projektrapporten danner grundlag for et individuelt populærfagligt foredrag og en individuel populærfaglig artikel (f.eks. til Landbrugsavisen). Ekskursioner til jordbrug med husdyrproduktion.
Dansk. En del af litteraturen vil være på engelsk.
Oplyses senere.
Der gives en samlet bedømmelse af projektrapport, en populærfaglig artikel og en 30 minutters mundtlig eksamen uden forberedelse med udgangspunkt i projektrapport og læringsmål.
Kurset evalueres efter 7-trinsskalaen med ekstern censur.