[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
At du kan beskrive og forklare de vigtigste elementer i jordbrugs- og fødevareproduktionen, ressource-flow og processer, der er af betydning for produktionens rentabilitet, fødevarernes kvalitet, ressourceforbrug og miljøpåvirkning samt husdyrenes velfærd.
Ved afslutning af kurset kan du:
Hovedvægten lægges på, at du arbejder med de typiske produktionsformer i primærjordbruget og de typiske fødevareforarbejdningsformer og kædebetragtningen fra jord til bord. Dette omfatter fysisk/biologiske forhold, dyrknings- og husdyrproduktionsmetoder, samt begreber der anvendes til at vurdere produktion og fødevarekvalitet. Herudover vil du arbejde med den historiske udvikling i landbrugs- og fødevareproduktionen, og de udfordringer, der forudses for videreudvikling i forhold til forbrugere, international konkurrence, foder- og fødevarekvalitetskrav, samt krav til reduceret miljøpåvirkning og dyrevelfærd. Desuden vil du opnå viden og erfaring med problemorienteret projektarbejde og skriftlig og mundtlig fremstilling af faglig relevante emner.
Ingen.
Troels Kristensen
Forelæsninger, ekskursioner, gruppearbejde, projektrapporter og præsentation i plenum
Dansk.
En samlet bilagsmappe vil blive udleveret ved kursusstart
Godkendelse af skriftlige projektrapporter. Afsluttende individuel mundtlig eksamination af 30 minutters varighed indenfor kursets læringsmål, begyndende med en kort præsentation over et selvvalgt emne. Uden forberedelse og bedømmelse efter 7-trins skalaen med intern censur