[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Hold A Fredage kl. 10-12 uge 37-41 (17/9-15/10) i bygning 1342 lokale 455 ved Rasmus Vad Andersen.
Hold B Tirsdage kl. 8-10 uge 38-41 (21/9-12/10) i bygning 1170 lokale 347 (Biokemi aud. 6) ved Lena Strunge.
Hold B tirsdag kl. 8-10 uge 43 (26/10) i bygning 1253 lokale 211 (Merete Barker Auditoriet) ved Lena Strunge.
Det generelle formål med læringsforløbet i de formueretlige fag på 5. og 6. semester er, at den studerende gennem egne studier opg deltagelse i undervisningsaktiviteterne skal erhverve sig indgående kendskab til formueretlig teori og praksis, herunder kendskab til en række centrale formueretlige love og problemstillinger, og kunne bedømme og give velargumenterede forslag til løsning af formueretlige konflikter.
Formålet med de obligationsretlige valgfag er at de studerende på baggrund af pensum og almindelig juridisk metode skal kunne:
Ansættelseskontrakter er en særdeles udbredt kontraktsform, som har stor praktisk relevans. Ansættelsesretten (den individuelle arbejdsret) behandler det gensidigt bebyrdende kontraktsforhold mellem arbejdsgiver og arbejdstager.
Lovgrundlaget er komplekst, og kontraktstypen er underlagt en række ufravigelige regler, der begrænser parternes aftalefrihed.
Ansættelseskontrakten er et eksempel på et
vedvarende kontraktsforhold
, dvs. et retsforhold, der enten løber en bestemt tid (tidsbestemt), eller indtil det opsiges af en af parterne (på opsigelsesvilkår).
Ingen
se ovenfor
holdundervisning
Dansk
Blok 1 - Ansættelsesret
Formueretlige Emner, 6. udgave, Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 2010. Torsten Iversen.
Pensum er:
Kapitel 5: Ansættelsesret (s. 167-210).
Eksamen afholdes som skriftlig hjemmeopgave som intern prøve uden censur.
Det må påregnes, at besvarelsen af eksamensopgaven kræver brug af retsafgørelser, som ikke er omtalt i pensum, og som det vil være op til den studerende selv af finde.
Opgaven kan dog udelukkende kræve brug af afgørelser, som enten 1) er tilgængelig på Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek (på tryk eller online) eller 2) er frit tilgængelig på internettet. Som ikke udtømmende eksempler herpå kan nævnes afgørelser i Ugeskrift for Retsvæsen (U/UfR), Tidsskrift for Bolig- og Byggeret (T:BB), Forsikrings- & Erstatningsretlig Domssamling (FED), Kendelser om Fast Ejendom (KFE) og Pace database on the CISG.
Det forudsættes, at den studerende selv inden eksamen har gjort sig bekendt med, hvordan afgørelser findes. Der henvises i den forbindelse til de informationssøgningskurser Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek afholder, herunder særligt "Workshop for bachelorstuderende", som afholdes i forbindelse med bachelorprojektet i starten af 5. semester.
Bedømmelse: bestået/ikke bestået
Reeksamen afholdes i januar