Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Formidling ( efterår 2010 - 10 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: dansk
  • Niveau: KA
  • Semester/kvarter: Efterår 2010: September-oktober
  • Timer per uge: 10 timer.
  • Deltagerbegrænsning: 25
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Humanistiske Fakultet
  • Udbud ID: 22144

Formål

Den studerende skal vise evne til at formidle et givet stof til en given målgruppe. Den skriftlige rapport skal indeholde overvejelser vedrørende valg af emne, niveau, formidlingsform, arbejdsproces og målgruppe.

Indhold

Kurset i formidling af klassisk arkæologi til et bredere publikum end fagkolleger. Kurset tager udgangspunkt i Antikmuseets samlinger, og der arbejdes med formidling af udvalgte emner og nogle aktuelle forskningsresultater via forskellige medier som udstilling, omvisninger, foredrag, populærvidenskabelige artikler, hjemmesider og lign. Kurset knyttes til temaundervisning i Romersk religion og materiel kultur.

 

 

Faglige forudsætninger

En relevant BA-uddannelse er en forudsætning for at følge dette kursus.

Underviser

Vinnie Nørskov

Undervisnings- og arbejdsform

Kurset består af fem introducerende undervisningsgange, hvor der arbejdes med kommunikationsteori og -praksis, målgrupper og forskellige formidlingsmåder, både mundtligt, skriftligt, visuelt og rumligt. Undervisningen består hovedsageligt af øvelser Her aftales de individuelle formidlingsprojekter med faglæreren. Efterfølgende mødes holdet to gange til fælles gennemgang og sparring på de forskellige projekter med fokus på målgrupper, valg af medier og form, inden den endelige eksamen.

 

 

Dansk

Litteratur

Litteraturliste vil blive lagt ind i FirstClass konferencen ca. 14 dage før start.

Studieordning og bedømmelse


Kandidatuddannelsen i klassisk arkæologi

  • Praktisk, bedømt efter 7-skala med intern censur


Udformningen af prøven er valgfri, men kan for eksempel ligge inden for internetformidling, artikelskrivning, udstillingsarbejde eller anden form for formidling af et fagligt stof. En uge før handlingen afleveres en skriftlig rapport på maks. fem normalsider, der skal redegøre for formidlingsprocessen. Ved skriftlige projekter afleveres også selve projektet, dvs. artikel, hjemmeside eller lign. Prøven afsluttes med 30 minutters dialog med faglærer og censor, hvorunder såvel rapport som formidlingsresultatet evalueres.