Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Bachelorprojekt ( efterår 2010 - 15 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: engelsk (eller dansk)
  • Niveau: BA
  • Semester/kvarter: 3 forløb, 3 fredage i 5. semester
  • Timer per uge: 3 forløb, 3 fredage
  • Deltagerbegrænsning:
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Humanistiske Fakultet
  • Udbud ID: 27277

Formål

Ved bedømmelse lægges vægt på i hvilket omfang den studerende 

  • Er i stand til at vælge og bruge en egnet analytisk metode til en undersøgelse af et begrænset empirisk område inden for Lingvistiks fagområde 
  • Er i stand til at vise selvstændighed og fagligt overblik.

Indhold

Denne disciplin udgøres af et projekt, der skal dokumentere, at den studerende har erhvervet sig teoretisk indsigt, de nødvendige metodiske færdigheder og empirisk kundskab til selvstændigt at kunne behandle et mindre videnskabeligt problem eller belyse et afgrænset problem. Projektet skal være tværfagligt, forstået på den måde at den studerende i projektet skal inddrage andre fagligheder sammen med den lingvistiske faglighed. Den studerende kan skrive opgaven i forbindelse med et undervisningsforløb, men kan også få en personlig vejleder i forbindelse med projektet. I begge tilfælde skal afgrænsning af emne og planlægning af projektforløb aftales med vejleder.

Faglige forudsætninger

Underviser

Vejleder

Undervisnings- og arbejdsform

Der hører ikke særlige undervisningsformer til denne eksamen. Der er muligt at skrive opgaven i forbindelse med et passende undervisningsforløb. Projektets emne, metode og litteratur skal aftales med og godkendes af vejleder.

Bachelorprojektet er et selvstændigt projekt hvor den studerende i samarbejde med vejleder finder og afgrænser et emne, samt gennemfører projektet. Studerende der skriver bachelorprojekt føler dog et BA-projektforløb, hvor arbejdsformer, kildesøgning, dokumentation m.m. præsenteres og diskuteres og hvor studerende fremlægger deres projekter for hinanden.

 

 

Dansk / Engelsk

Litteratur

Studieordning og bedømmelse


Grundfaget i lingvistik

  • Hj.opg. + mdt. ind., bedømt efter 7-skala med ekstern censur


Kombineret skriftlig og mundtlig.

Bachelorprojekt skal forsynes med et resumé på et fremmedsprog på max 1 side. Engelsk er på forhånd godkendt som fremmedsprog, og for andre sprog skal man spørge vejlederen. Hvis et bachelorprojekt er skrevet på et fremmedsprog, bortset fra norsk og svensk, kan resuméet skrives på dansk. Resuméet indgår modificerende i den samlede bedømmelse.
Der skal til opgaven foreligge en fyldestgørende litteraturliste. Opgaven afleveres senest 14 dage før den mundtlige prøve.

Den skriftlige del af prøven kan udarbejdes i samarbejde med andre studerende, dog således at alle dele af opgaven, undtagen problemformulering og konklusion, kan gøres til genstand for individuel bedømmelse. Omfang for den skriftlige del: max. 20 sider pr. studerende
Prøven må have deltagelse af max. 3 studerende.

Til brug ved den mundtlige eksamen udleveres et eller flere spørgsmål, der kan danne udgangspunkt for en drøftelse af den indleverede opgave og emnet. Den mundtlige eksamen omfatter en fremstilling fra eksaminandens side samt en diskussion mellem den studerende, eksaminator og censor med udgangspunkt i den udarbejdede projektopgave. Eksaminationstiden fordeles ligeligt mellem en fremstilling fra eksaminandens side og en dialog mellem eksaminator og eksaminand, hvori censor kan deltage.

Der foretages en samlet bedømmelse af projektopgaven og den mundtlige præstation.