[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på i hvor høj grad den studerende:
- Kan gengive, karakterisere, analysere og diskutere filosofiske og videnskabsteoretiske
problemstillinger i tekster inden for pensums emnekreds.
- Kan lave en selvstændig, veldisponeret og sammenhængende mundtlig eller skriftlig
præsentation, der viser den studerendes evne til at reflektere over fagrelevante
spørgsmål.
Disciplinen giver den studerende forståelse for den videnskabelige sammenhæng, som faget befinder sig i, samt de videnskabsteoretiske, fælleshumanistiske, filosofiske og idéhistoriske tekster og problemstillinger, som det er opstået i dialog med, og som det er en del af. Dermed opøves en begrebslig, metodisk og teoretisk bevidsthed.
Adgang til bacheloruddannelsen i Nordisk Sprog og Litteratur forudsætter en gymnasial adgangsgivende eksamen. Det forventes, at den studerende er i stand til at læse videnskabelig faglitteratur på skandinaviske sprog, engelsk og mindst ét andet fremmedsprog.
Ove Petersen, Riccardo Fusaroli
Undervisningen kombinerer forelæsninger og studenteroplæg med efterfølgende diskussioner og perspektiveringer.
Dansk.
Tekster, der giver den studerende forståelse for den videnskabelige sammenhæng, som faget befinder sig i, samt de videnskabsteoretiske, fælleshumanistiske, filosofiske og idéhistoriske tekster og problemstillinger, som det er opstået i dialog med, og som det er en del af. Dermed opøves en begrebslig, metodisk og teoretisk bevidsthed.
Den endelige litteraturliste udleveres ved semesterstart.
Ovennævnte gælder for 2007-studieordningen. Hvis du følger en anden studieordning, henvises til denne: http://www.humaniora.au.dk/uddannelse/studieordn/bachelor