[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på, i hvor høj grad den studerende
• dokumenterer kendskab til de tysksprogede landes historie, med hovedvægt på nyere historie
• viser færdigheder i at formidle sin viden om et udvalgt emne inden for de tysksprogede landes historie
• kan opsøge og vurdere informationer om historiske forhold
• udviser evne til selvstændigt at identificere og tilegne sig relevante stofområder
NB: Studieordningen er under revision
Formålet med disciplinen er, at den studerende opnår en grundlæggende viden om de tysksprogede landes historie med hovedvægten på den nyere historie samt opnår færdighed i at søge, vurdere og formidle informationer og viden inden for fagområdet. Færdighederne opnås gennem arbejdet med en samlet fremstilling af den tyske historie kombineret med fordybelse i særlige fokusområder.
Ingen
Katja Gorbahn
Undervisningen gennemføres som en blanding af forelæsninger og holdundervisning. Denne former sig som fælles analyse og diskussioner af udvalgt historisk materiale samt oplæg fra deltagerne med følgende diskussioner, bl.a. af de formidlingsmæssige aspekter.
Tysk
Peter Zolling: Deutsche Geschichte von 1871 bis zur Gegenwart, Bonn 2005
Deutscher Bundestag (Hg.): Wege - Irrwege - Umwege. Die Entwicklung der parlamentarischen Demokratie in Deutschland, Berlin 2002
Prøven kan aflægges på to måder: 1) En individuel fri skriftlig hjemmeopgave. Opgaven skal have et omfang af ca. 10 sider. Denne prøveform forudsætter aktiv, regelmæssig og tilfredsstillende deltagelse i undervisningen. Ved aktiv forstås, at den studerende deltager i de med undervisningen forbundne aktiviteter, herunder holder oplæg. Ved regelmæssig forstås deltagelse i mindst 75 % af de udbudte undervisningstimer. Ved tilfredsstillende forstås, at den studerende har opnået det for beståelsen af eksamen nødvendige niveau. Den studerende skal i semestrets forløb i gruppe med op til 4 deltagere udarbejde og fremlægge oplæg om ét eller flere udvalgte fokusområder inden for tysk historie. 2) Prøven har form som en fremlæggelse af et emne inden for tysk historie på grundlag af en skriftlig synopsis, efterfulgt af en dialog, hvor også andre områder inden for tysk historie inddrages. Emnet for fremlæggelsen aftales med eksaminator. Den skriftlige synopsis skal have et omfang af ca. 3 sider og skal afleveres til eksaminator senest 1 uge før den mundtlige eksamination.