Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Introduktion til husdyrproduktion ( efterår 2011 - 5 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: engelsk
  • Niveau: MSc  
  • Semester/kvarter: Efterår, 1. kvarter  
  • Timer per uge: Forelæsninger og øvelser med 4 x 4 timer i 4 uger
  • Deltagerbegrænsning: 30  
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet
  • Udbud ID: 33374

Formål

Kurset introducerer den studerende til emner og værktøjer i de obligatoriske 10 ECTS kurser Husdyrproduktion, -sundhed og velfærd og Kvantitativ husdyrernæring og fysiologi. Kurset inkluderer emner som husdyrenes anatomiske kendetegn, foderemner, næringsstofomsætning og evaluering, og giver den studerende en introduktion til besætningen som et produktionssystem, hvor management, sundhed, dyrevelfærd og produktion vekselvirker. Kurset forløber umiddelbart forud for disse kurser over et 4 ugers intensivt forløb.

Læringsmål

Ved afslutning af kurset forventes den studerende at kunne: 

 

  • Demonstrere forståelse af centrale begreber i begge kursernes emner, herunder:
  • Beskrive malkekvæg-, svine-, mink- og fjerkræproduktion ved deres typiske produktionsmæssige kendetegn for så vidt angår opstaldningssystemer, managementsystemer og dyr-kategorier. 
  • Beskrive eksisterende dyrevelfærdsdefinitioner og dyrevelfærdskoncepter - og kunne diskutere metoder til vurdering af dyrevelfærd i relation til forskellige interessenter og formål (beslutningsstøtte, certifikation eller klassifikation).
  • Beskrive metoder til bestemmelse af næringsstofindhold og -tilgængelighed i foderstoffer og kunne demonstrere viden om næringsstofindhold i de typiske foderstoffer.
  • Estimere energi- og næringsværdien af foderstoffer.

 

 

Indhold

Kurset inkluderer 12 segmenter. Hvert af disse segmenter indeholder forelæsninger med tilhørende teoretiske øvelser. Desuden er der i kurset indlagt en 2-dages ekskursion. Forelæsningsemner: Husdyrkarakteristika og foderemner Kvægproduktionssystemer Svineproduktionssystemer Produktionssystemer for mink og fjerkræ Næringsstofomsætning enmavede dyr Næringsstofomsætning flermavede dyr Vurdering af foderstoffer og foderplaner for svin Vurdering af foderstoffer og foderplaner for kvæg Produktionssygdomme kvæg, svin, fjerkræ og mink Etologi Velfærdvurdering på besætningsniveau

Faglige forudsætninger

Studerende med bachelor i Jordbrug, fødevarer og miljø Linjen Husdyrbiologi og produktion kan ikke optages.

Underviser

Tine Rousing, kursusansvarlig, Peter Lund samt forskere fra AU, Animal Science

Undervisnings- og arbejdsform

Forelæsninger, øvelser, ekskursioner

Engelsk

 

Litteratur

Læreboger og videnskabelige artikler. Detaljeret information ved kursusstart

Studieordning og bedømmelse


Kandidatuddannelsen i agrobiologi

  • Mundtlig, bedømt efter Bestået/ikke bestået med intern censur


20 min mundtlig eksamen uden forberedelse baseret på læringsmål med intern censur og bedømmes som bestået/ikke bestået.