Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Materiel kultur, krop og handling ( efterår 2011 - 15 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: dansk
  • Niveau: Kandidat
  • Semester/kvarter: Efterår
  • Timer per uge: dato 1/9, 2/9, 22/9, 23/9, 27/10, 28/10, 24/11, 25/11. kl 10-16
  • Deltagerbegrænsning: ingen
  • Undervisningssted: København
  • Hovedområde: Danmarks Pædagogiske Universitetsskole
  • Udbud ID: 32378

Formål

Læringsmål:
Efter gennemført modul kan den studerende på et videnskabeligt grundlag, forstået som et kritisk, systematisk, teoretisk og empirisk funderet grundlag:

  • analysere og diskutere skabende og praktisk virksomhed, eksempelvis håndværksvirksomhed, i relation til menneskers forskellige vilkår og livsformer.
  • diskutere den materielle kulturs betydning for læringsprocesser, didaktik og dannelse- analysere og diskutere frembringelse af egne eller andres materiel-kulturelle produkter.

Indhold

Udgangspunkt for modulet er teoretiske og metodiske tilgange til materiel kultur ud fra såvel kulturanalytiske, didaktiske som læringsmæssige perspektiver. På modulet sættes fokus på materiel kultur, dens forskellige produktions -og forbrugsformer og dens kropslige og erfaringsmæssige betydning for den enkeltes identitetsdannelse i forskellige socio-materielle praksisformer. Dette samspil med menneskers forskellige vilkår og livsformer analyseres og vurderes.
De didaktiske og læringsmæssige muligheder i kroppens sansemæssige erfaringsdannelse og måder at udtrykke sig i forskellige konkrete materialer og kontekster i tid og rum, behandles gennem teoretisk og metodisk refleksion over, hvordan praktiske virksomhedsformer og konkrete skabelsesprocesser kan undersøges og udvikles.

Undervisningsplan

Undervisningsplan i pdf

Faglige forudsætninger

Se studieordningen

Underviser

Undervisnings- og arbejdsform

Forelæsninger, studerendes oplæg, gruppearbejde, øvelse, ekskursion.

Dansk - der kan forekomme undervisningsgange på engelsk

Litteratur

For hvert seminar vil der på undervisningsplanen blive angivet litteratur som forberedelse til seminaret. Til modulet udarbejdes et kompendium, der kan anskaffes på Danmarks Pædagogiske Bibliotek.

Bedømmelse

Individuelt, Kombineret skriftlig og mundtlig, selvvalgt emne, med 45 min fremlæggelse inkl. votering.
Bemærkning:
En mundtlig eksamination af 45 minutters varighed inklusive votering på baggrund af en indleveret individuel, skriftlig synopsis på mellem 5 og 8 normalsider (mellem 12.000 og 19.200anslag).

Bedømmelse sker på grundlag af en vurdering af hele synopsis ogden studerendes mundtlige præstation ved eksaminationen.

Eksamen kan aflægges med inddragelse af et eller flere materielkulturelleprodukter. Det eller de materiel-kulturelle produkter kan være egne eller andres frembringelser. Bedømmelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af synopsen, den teoretiskeog/eller didaktiske refleksion af det materiel-kulturelleprodukt og/eller dets fremstillingsproces samt den studerendes mundtlige præstation.

Gruppe, Kombineret skriftlig og mundtlig, selvvalgt emne, med 45 min fremlæggelse inkl. votering.
Bemærkning
En individuel mundtlig eksamination af 45 minutters varighed på baggrund af en indleveret skriftlig synopsis på mellem 5 og 8 normalsider (mellem 12.000 og 19.200 anslag).

Udfærdiges synopsis af en gruppe (maksimum tre deltagere) er sidetalsangivelsen ligeledes på mellem 5 og 8 normalsider.

Bedømmelse sker på grundlag af en vurdering af hele synopsis og den studerendes individuelle mundtlige præstation ved eksaminationen.

Eksamen kan aflægges med inddragelse af et eller flere materielkulturelle produkter. Det eller de materiel-kulturelle produkter kan være egne eller andres frembringelser. Bedømmelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af synopsen, den teoretiske og/eller didaktiske refleksion af det materiel-kulturelle produkt og/eller dets fremstillingsproces samt den studerendesmundtlige præstation.