[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Torsdage, kl. 9-11 i Auditorium 1 i bygning 1441 (Teologi)
1. gang: 8. september 2011.
Der fordres et sikkert kendskab til udvalgte teorier indenfor videnskabsfilosofien samt udvalgte konceptioner vedrørende videnskabernes sammenhæng med den menneskelige praksis. Der fordres desuden en evne til at kunne argumentere for og imod bestemte synspunkter inden for det videnskabsfilosofiske felt.
Disciplinen omhandler udvalgte, centrale opfattelser af forholdet mellem videnskab, filosofi og samfund, herunder teknologiens rolle. Der behandles væsentlige videnskabsfilosofiske begreber som 'rationalitet', 'faglighed', 'værdi' og 'teoriudvikling'. Gennem kurset tilegner den studerende sig indsigt i udvalgte videnskabers forhold til historiske, politiske og almenmenneskelige problemstillinger. Kurset giver baggrund for en forståelse og vurdering af væsentlige sider ved videnskabernes aktuelle transformationer og koblinger.
Ingen
Henning Høgh Laursen (koordinator) og Joshua Skewes
Der undervises typisk via ugentlige forelæsninger med diskussion. Undervisningen tager udgangspunkt i et udvalg af artikler eller uddrag fra monografiske fremstillinge.
Henning Høgh Laursen : Dansk
Joshua Skewes : Engelsk
Kursusplan og litteraturangivelser findes på den relevante AULA side.