[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Formålet med kurset er at de studerende efter endt undervisning kan beskrive de væsentligste folkesygdomme og risikofaktorers indflydelse på folkesundheden. Desuden kunne forklare ætiologien bag sygdommene samt beskrive forebyggende tiltag.
Undervisningen vil med udgangspunkt i målbeskrivelsen behandle de væsentligste folkesygdomme i Danmark og den vestlige verden. Dette semesters undervisning forudgås af kurset Sundhed og Sygdom på det forrige semester. Som et grundlag for at kunne forstå ætiologi og forebyggelsesaspekter ved de specifikke sygdoms-områder undervises i den relevante anatomi, fysiologi og sygdomslære, herunder diagnostik og behandlingsmuligheder.
Sundhed og sygdom 1 (2.sem)
Undervisere på kurset bliver læger, der er specialister inden for det fagspecifikke område. Ansvarlig for kurset er Professor, PhD Annelli Sandbæk.
annelli.sandbaek@alm.au.dk , Afdeling for Almen Medicin ( 1260 -131)
Undervisningen vil blive givet ved 22 forelæsninger (dobbelt-time) og 16 holdundervisninger (dobbelttimer), fordelt over hele semesteret. Undervisningen planlægges med 4 timer (2 dobbelttimer) per uge.
Basisbogen i Sygdomslære, Munksgaard, 2. Udgave vil sammen med noter vedrørende de tværgående emner: børn og unge, nydelses og misbrugsmidler og manglende fysisk aktivitet, som bliver udleveret ved undervisningen, udgøre pensum.
Varighed: 4 timer
Bemærkning
Indholdet af og de kompetencer, den studerende har opnået ved at
følge Sundhed og Sygdom 1, indgår i eksaminationsgrundlaget for
Sundhed og Sygdom 2.