[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Skriftlig projektrapport og en mundtlig fremlæggelse af projektet.
Kursets formål er at give de studerende indblik i drug-designprocessen og at sætte medicinalkemi ind i en større sammenhæng.
Kurset tager udgangspunkt i drug discovery-cyklus med gennemgang af de forskellige faser. Identifikation af sygdom belyses ud fra begreber som druggability og strukturel viden. Hit- og lead-identifikation beskrives med computermetoder, screeninger og andre teknikker. Lead-optimering behandles ud fra eksempler. Formulering, drug-delivery og metabolisme behandles i oversigtsform. De kliniske faser, godkendelse af et nyt lægemiddel og patentlovgivning vil blive berørt.
For studerende på medicinalkemilinien. 'Almen kemi' og 'Calculus I' skal følges samtidigt.
Underviser og kursusansvarlig: Birgit Schiøtt. birgit@chem.au.dk
Underviser: Henrik Helligsø Jensen, Alexander Zelikin og gæsteforelæsere.
10 timers forelæsninger/øvelser pr. uge. Der trækkes et projekt (lægemiddel) ved kursets begyndelse. I de første 5 uger er der 2 x 2 timers forelæsninger og 1 x 2 timers TØ/opgaver om ugen. Desuden arbejdes der med projektet i 1x4 timer om ugen. I 6. uge arbejdes der holdvis på projektet, og projektrapporten afleveres ved udgangen af denne uge. I 7. uge fremlægger grupperne deres projekter for hinanden. I hver uge arbejdes der med det i forelæsningerne gennemgåede pensum i relation til projekterne.
Dansk og engelsk (1 uge)
Danish and English (1 week)
Meddeles senere.
Eksamen: 1. kvarter.
Reeksamen: Efter aftale med forelæserne.
Kemisk Institut
Bacheloruddannelsen i medicinalkemi.
Via selvbetjeningen http://mit.au.dk/
Kurset er obligatorisk for studerende på medicinalkemilinjen.
Når kurset er færdigt, forventes den studerende at kunne :
Eksamensform: Bedømmes på baggrund af aktiv deltagelse samt en afsluttende skriftlig rapport. Kurset afsluttes med en offentlig fremlæggelse af projektarbejdet.
Bedømmelsesform: Indberetning, bedømt efter Bestået/ikke bestået