[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på, i hvor høj grad den studerende:
Kurset tager udgangspunkt i forelæsninger, der introducerer centrale teoribegreber og -diskussioner i arkæologi, samt i relevante nabodiscipliner med vægt på de seneste års diskussioner. I denne grundige introduktion integreres plenumdiskussioner af udvalgte artikler fra pensum med eksempler hentet fra forhistorisk, middelalder og nyere tids arkæologi. Kurset lægger vægt på praktisk teorianvendelse, hvor den studerende selv arbejder mundtligt og skriftligt med teori som et konkret redskab til at forstå og forklare. Hver studerende formulerer i begyndelsen af kurset et emne med en eksplicit problemstilling, og underviseren vejleder i at finde frem til egnede teoretiske indgange. Der kan være tale om en konkret fortolkning af et arkæologisk datamateriale, en kritisk analyse af aktuel arkæologisk forskning, eller en kombination.
Forudsætter en BA i Middelalder- og Renæssancearkæologi eller tilsvarende.
Mette Svart Kristiansen og Niels Nørkjær Johansen
Kurset omfatter oversigtsforelæsninger, plenumdiskussioner af tekstuddrag fra pensum, samt seminarer bestående af vejledning, diskussioner og de studerendes mundtlige fremlæggelser, der skal understøtte progressionen af den skriftlige opgave.
Forløbet undervises på engelsk, under forudsætning af, at der er engelsksprogede studerende på holdet ellers undervises der på dansk.
Oplyses i konferencen i First Class inden studiestart.
Under forudsætning af aktiv og regelmæssig undervisningsdeltagelse aflægges eksamen som en fri hjemmeopgave på max. 15 sider, hvis titel er godkendt af underviser.
Ved aktiv og regelmæssig deltagelse forstås, at den studerende deltager i mindst 75% af de udbudte timer samt i de med undervisningen forbundne aktiviteter.