Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Kliniske Fag FK 5 hbc ( efterår 2011 - 10 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: dansk
  • Niveau: Bachelor
  • Semester/kvarter: 5. semester
  • Timer per uge: 1) Fællesklinisk Kursus: Ca. 142 timer 2) Klinisk Oral Fysiologi: Ca. 56 timer 3) Protetik: Ca. 64 timer 4) Tandsygdomslære: Ca. 52 timer 5) Parodontologi: Ca. 38 timer 6) Oral Radiologi: Ca. 21 timer 7) Psykologi: Ca. 19 timer Se nøjagtig fordeling af timerne på Web-Untis    
  • Deltagerbegrænsning: Ja
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
  • Udbud ID: 30482

Formål

Kliniske Fag FK 5 omfatter følgende 7 elementer: Fællesklinisk Kursus, Klinisk Oral Fysiologi, Protetik, Tandsygdomslære, Parodontologi, Oral Radiologi og Psykologi, indenfor hvilke den studerende skal erhverve sig klinisk kunnen. Alle 7 elementer skal beståes, før Kliniske Fag FK 5 er erhvervet.

Mål: Den studerende skal kunne opfylde de krav, der opstilles i de 7 elementer.

1) Fællesklinisk Kursus:

Formål: Den studerende skal opnå nødvendig viden og færdigheder til at kunne udføre elementær undersøgelse, diagnostik og journalføring. Desuden skal den studerende opnå kendskab til nomenklatur/forkortelser for forskellige behandlinger. Den studerende skal endvidere opnå de initiale kundskaber, holdninger og færdigheder vedrørende forebyggelse og behandling i almen odontologisk praksis. Kunne føre ordnede optegnelser over behandlingens forløb. Den studerende skal kunne behandle de simple former af almindeligt forekommende akutte og kroniske sygdomme i mundhulen, tænderne, parodontiet og kæberne. Den studerende skal kunne etablere og opretholde sterilitet i praksis, herunder undgå krydsinfektion og sygdomsoverførsel. Den studerende skal oplæres i management, kommunikation og omsorg i patient behandlingssituationen og kunne indgå i samarbejde med andet odontologisk personale.


Mål: Den studerende skal kunne redegøre for korrekt klinisk påklædning, hensigtsmæssig tilrettelæggelse af arbejdsgang ved stolen, smitterisiko ved stikuheld samt håndtering af stikuheld. Den studerende skal kunne stille de mest elementære kliniske odontologiske diagnoser indenfor fagområderne parodontologi, tandsygdomslære og protetik. Den studerende skal kunne udføre patientbehandling svarende til de fra de ansvarlige afdelinger stillede kvalitative og kvantitative krav, dvs. fremstille simple fyldninger i plastiske materialer, fluorid-behandle, motivere- og instruere patienten i individuelt adapterede mundhygiejnemetoder, depurere mhp. behandling af parodontale sygdomme, samt evaluere behandlingsresultat og behov for yderlige behandling, samt at kunne udføre de indledende kliniske faser i partiel protetik. Den studerende skal kunne optage og føre journal i henhold til gældende lovgivning og kunne udvise korrekt klinisk adfærd.


2) Klinisk Oral Fysiologi

Formål: Den studerende skal erhverve praktisk færdighed i aftrykstagning, støbning af gipsmodeller, sammenbidsregistrering, indstøbning i artikulator, artikulator-analyse, bidslibning samt tilpasning af bidskinne. Den studerende skal erhverve viden om basale aspekter af klinisk oral fysiologi: okklusion/artikulation, bidskinnebehandling og beslibning samt bruxisme og andre orale parafunktioner.

Mål: Den studerende skal kunne tage aftryk og sammenbid til bidskinne samt udstøbe gipsmodeller, foretage artikulator-indstøbning og -analyse samt tilpasse bidskinne efter gældende principper. Den studerende skal kunne gøre rede for basale aspekter af teoretisk viden om okklusion, artikulation, bidskinnebehandling, bidslibning, bruxisme og andre orale parafunktioner.

3) Protetik

Formål: Kurset er en introduktion til behandling med aftagelig delprotese, hvor den studerende i en præklinisk situation skal prøve de forskellige faser, der indgår i behandling med aftagelig delprotese. Kurset er en begrænset del af det samlede protetik-kursus, som indgår i tandlægeuddannelsens kandidatniveau.

Mål: Den studerende skal på fantom kunne udføre de kliniske og laboratorium-baserede procedurer, som indgår i behandling med ukomplicerede aftagelige del-proteser.

4) Tandsygdomslære

Formål: Den studerende skal erhverve viden om tændernes sygdomsprocesser, deres behandling og profylakse og opnå erfaring med patientundersøgelse, diagnostik, enkel behandlingsplanlægning, cariesbehandling med profylakse og simpel fyldningsterapi.

Mål: Mål: Den studerende skal kunne forklare cariesætiologi og det teoretiske grundlag for cariesforebyggelse, nonoperativ og operativ cariesbehandling, og kosmetisk tandbehandling. Den studerende skal kunne beskrive og anvende aktuelle fyldningsmaterialer. Den studerende skal kunne optage patientanamnese, diagnosticere caries og redegøre for behandlingsvalg på tand- og patientniveau, samt udføre simpel fyldningsterapi med plastiske fyldningsmaterialer på patient under vejledning

5) Parodontologi

Formål: Den studerende skal erhverve viden om klassifikation, epidemiologi, ætiologi og patogenese, og immunologiske aspekter af de parodontale sygdomme, samt deres behandling og forebyggelse, samt opnå færdigheder til at kunne forebygge og behandle gingivitis og superficiel/moderat marginal parodontitis.

Mål: Teoretisk skal den studerende kunne gøre rede for mundhulens normale anatomi,
parodontiets makro-og mikroanatomi ved sundhed og sygdom, parodontale sygdommes klassifikation, epidemiologi. ætiologi og patogenese, herunder immunologiske aspekter, samt generelle principper for forebyggelse og behandling af gingivitis og parodontitis. I klinikken skal den studerende kunne forebygge og diagnosticere parodontale sygdomme og behandle patienter med gingivitis og superficiel/moderat parodontitis, samt evaluere behandlingsresultat og evt. behov for yderligere behandling. Mere specifikt skal den studerende kunne motivere og instruere patienter individuelt med henblik på effektiv mundhygiejne, inklusiv information om rygnings skadelige virkning på parodontiet og motivation for rygestop, og udføre supragingival tandrensning og subgingival depuration i lave/moderate parodontale pocher. Endvidere skal den studerende kunne henvise patienten til videre behandling, hvis dette er relevant.

6) Oral Radiologi

Formål: Den studerende skal erhverve viden om strålebiologi, strålebeskyttelse, stråleskader og apparatlære; digitale røntgenteknikker og panorama-røntgen samt stille diagnoser og differentialdiagnoser for carieslæsioner, marginale parodontopatier, resorptive processer, infektioner samt cyster i kæberne. Undervisningen skal opfylde Sundhedsstyrelsens krav i Bekendtgørelse nr. 663, 1999 og nr. 209, 1999.

Mål: Den studerende skal kunne udføre alle intraorale optagelser med digitale receptorer og panorama-optagelse, beskrive principperne i strålebeskyttelse og røntgenologisk udstyr samt identificere carieslæsioner, marginalt knogletab, resorption af tænder, infektion og cyster i kæberne.


7) Psykologi

Formål: Den studerende skal erhverve viden og færdigheder, der sætter hende/ham i stand til på hensigtsmæssig måde at begå sig dels i patient-behandlerrelationen, dels som medlem af det odontologiske team

Mål: At de studerende er i stand til:
At forstå de psykologiske processer, der er knyttet til kommunikationen med patienten og med medlemmerne af det odontologiske team og til patientbehandlingen.
At kende den professionelle behandlers rolle i patient-behandlerrelationen

Indhold

Fællesklinisk Kursus: Klinisk undervisning med undervisning i optagelse af anamnese, undersøgelsesmetodik, diagnostik, journaloptagelse og behandlingsplanlægning afsluttet med kasuistik fremlæggelse. Patientbehandling indenfor de ansvarlige afdelingers fagområder. Der indgår mindre kurser i klinisk hygiejne, ergonomi, og kartoteksfunktion. I forbindelse med de kliniske konferencer deltager en psykolog til belysning af kommunikationsproblemer/håndtering af vanskelige patienter.

Klinisk Oral Fysiologi: Teoretisk og praktisk analyse af okklusion, artikulation. Teori og praksis vedr. fremstilling af bidskinner.

Protetik: Prækliniske fantomkurser til aftagelig protetik: bukkede bøjler, udslibning, aftryksstagning, tandopstilling, opmodellering og akrylarbejde.

Tandsygdomslære: Teoretisk og klinisk cariesdiagnostik, cariesforebyggelse, behandling af den cariesaktive patient, samt ekskavering, anlæg af bunddækning og fyldning med egnede plastiske fyldningsmaterialer på fantom og på patient i klinikken.  

Parodontologi: Klinisk og/eller praktisk præklinisk og/eller teoretisk undervisning i parodontiets anatomi i sundhed og sygdom, dets sygdommes klassifikation. epidemiologi, ætiologi og patogenese, og immunologiske aspekter, samt i forebyggelse og behandling af gingivitis og superficiel/moderat parodontitis, og i evaluering af behandlingsresultat.

Oral Radiologi: Teoretisk indføring i strålebiologi, strålebeskyttelse og apparatlære; teoretisk og praktisk indføring i digitale intraorale røntgenteknikker og panorama-røntgen samt røntgendiagnostik af carieslæsioner, marginalt knogletab, resorption af tænder, infektion og cyster i kæberne.

Psykologi: Patientkommunikation, herunder forståelse af patienters adfærd, kompliance, samarbejde mellem patient og tandlæge, patientens behov og tandlægens behov, etablering af tillid og kontrol hos patienten, smerte og odontofobi. Samarbejdet i det odontologiske team, herunder stress, konflikthåndtering, grænsesætning og egenomsorg.

Faglige forudsætninger

For deltagelse i Kliniske Kurser FK 5 skal alle eksaminer hørende til 1. - 4. semester være bestået og alle kursusattester hørende til 1. -4. semester opnået.

Underviser

1) Fællesklinisk Kursus: Klinikleder Helle Tolboe, Odontologisk Institut, helle.tolboe@odontologi.au.dk

2) Klinisk Oral Fysiologi: Professor, dr. odont. Peter Svensson, Afd. Klinisk Oral Fysiologi, Odontologisk Institut, psvensson@odont.au.dk

3) Protetik: Professor, dr. odont. Flemming Isidor, Odontologisk Institut, e-mail: flisidor@odont.au.dk

4) Tandsygdomslære:  Professor Bente Nyvad, Afd. for Tandsygdomslære, Odontologisk Institut, nyvad@odont.au.dk

5) Parodontologi:  Professor, dr. odont. Palle Holmstrup, , Afdeling for Parodontologi, Odontologisk Institut, Aarhus Universitet. palle.holmstrup@odontologi.au.dk ;

Lektor, ph.d. Andreas Stavropoulos, Afdeling for Parodontologi, Odontologisk Institut, Aarhus Universitet. stavropoulos@odont.au.dk

6) Oral Radiologi: Ann Wenzel, Afd. for Oral Radiologi, Odontologisk Institut; awenzel@odont.au.dk

7) Psykologi: Rod Moore, Afd. for Protetik, Odontologisk Institut, rmoore@odont.au.dk

Undervisnings- og arbejdsform

Fælles Klinisk Kursus: Undervisning med diagnostik og behandlingsplanlægning samt klinisk undervisning, hvor hver enkelt studerende udfører patientbehandlinger. Heri er indeholdt konferencer og evalueringssamtaler pr. studerende.

Klinisk Oral Fysiologi: Forelæsninger og laboratorieøvelser med tilhørende forberedelse

Protetik: Forelæsninger og prækliniske fantomkurser.

Tandsygdomslære: Forelæsninger, kliniske øvelser og patientbehandling med tilhørende forberedelse.

Parodontologi: Forelæsninger, prækliniske fantomkurser og klinisk tjeneste på Fællesklinikken

Oral Radiologi: Forelæsninger, computerstøttet læring, patientundersøgelse med tilhørende forberedelse

Psykologi: Temadage og Forelæsninger med diskussioner, hvor der tilstræbes en dialog med de studerende for at knytte de psykologiske tematikker til de studerendes erfaringer og faglighed. Formen forudsætter en aktiv deltagelse fra de studerende.
Psykologiunderviseren deltager hvert semester i en konferencetime på Fællesklinikken for hver af de 16 behandlergrupper, hvor der behandles et aktuelt emne for den enkelte gruppe eller et generelt tema tages op.

Litteratur

1) Fællesklinisk kursus:

2) Klinisk Oral Fysiologi:

Forfatter: Sessle BJ, Lavigne GJ, Lund JP, Dubner R
Titel: Orofacial Pain: From basic science to clinical management
Udgivelsesår: 2008.
Forlag: Quintessence, Chicago.
Opstilling: WU 140 Oro

Forfatter: Miles TS, Nauntofte B, Svensson P
Titel: Clinical Oral Physiology
Udgivelsesår: 2004.
Forlag: Quintessence
Opstilling: WU 102 Cli

 

3) Protetik:

Forfatter: Kaaber S
Titel: Klinisk behandling af tandløse patienter. Noter til almen og speciel helprotetik
Udgivelsesår: 1999. Udgave: 2.
Forlag: Psyche, Aarhus.
Opstilling: WU 500 Kli

Forfatter: Budtz-Jørgensen E
Titel: Klinisk lærebog i helprotetik
Udgivelsesår: 1986. Udgave: 3. reviderede.
Forlag: Institut for Protetik ved Århus og Københavns Tandlægehøjskole, Kbh. Århus.
Opstilling: WU 530 Kli

Kapitlets forfatter(e): Ericsson G, Nordling NO
Kapitlets titel: "Hygieniska aspekter på dentala material vid fremställing av tandtekniska arbetan (NKO)".
Bogens titel: NKO .
Udgivelsesår: 1987.
Opstilling: Haves ikke på biblioteket


Forfatter: Pindborg JJ
Titel: Atlas of Diseases of the Oral Mucosa
Udgivelsesår: 1994. Udgave: 5th (rev).
Forlag: Munksgaard, Copenhagen.
Opstilling: WU 140 Pin


Forfatter: Basker RM, Davenport JC
Titel: Prosthetic Treatment of the Edentulous Patient
Udgivelsesår: 2002. Udgave: 4.
Forlag: Blackwell, Oxford.
Opstilling: WU 530 Pro
(Supplerende litteratur)


Forfatter: Holm B, Nyhus L
Titel: Æstetik i Protetikken. Genopbygning af det tandløse ansigt .
Serietitel: SSPD Rapport.
Udgivelsesår: 1993; .
Opstilling: Haves ikke på biblioteket
(Supplerende litteratur)


Forfatter: Kaaber S, Svensson P
Titel: Mundbrand og dysæstesier hos protesepatienter: Behandlingsmuligheder og prognose, belyst ud fra 20 års erfaringer hos en protetisk smerteklinik .
Serietitel: NKO.
Udgivelsesår: 1994; . 22B-IV-1,1994.
Opstilling: Haves ikke på biblioteket
(Supplerende litteratur)

Kapitlets forfatter(e): Budtz-Jørgensen E, ed Kapitlets titel: "Oral Implantologi - penetrerende implantater".
Bogens titel: NKO (supplement) .
Udgivelsesår: 1990.
Opstilling: Haves ikke på biblioteket
(Supplerende litteratur)


Forfatter: Kaaber S, Svensson P
Titel: Mundbrand og dysæstesier hos protesebærende patienter: Symptompatologi, ætiologi og patologi .
Serietitel: Nordisk Klinisk Odontologi, NKO.
Udgivelsesår: 1994; .
Opstilling: Haves ikke på biblioteket
(Supplerende litteratur)

 

PROTETIK, KRONE- OG BROPROTETIK

Forfatter: Karlsson S, Nilner K, Dahl BL
Titel: A textbook of Fixed Prosthodontics
Udgivelsesår: 2000.
Forlag: Gothia, Stockh.
Opstilling: WU 515 Tex

Forfatter: Öwall B, Käyser AF, Carlsson GE
Titel: Prosthodontics - Principles and management strategies
Udgivelsesår: 1996.
Forlag: Mosby-Wolfe, London.
Opstilling: WU 500 Pro
(Supplerende litteratur)

 

Forfatter: Brøndum K, Isidor F .
Titel: Dynamisk belastning af individuelt støbte opbygninger sammenlignet med plastiske opbygninger med præfabrikerede stifter
Tidsskriftets titel: Tandlægebladet
Bibliografiske informationer: 1994; 98 (5) :243-7
artikel
(Supplerende litteratur)

 

Forfatter: Stokholm R, Isidor F .
Titel: Skånsomme enkelttandserstatninger. Plastretinerede broer og enkelttandsimplantatkroner
Tidsskriftets titel: Tandlægebladet
Bibliografiske informationer: 1993; 97 (9) :453-9
artikel
(Supplerende litteratur)

Forfatter: Dietz B
Titel: Støbte enkelttandsrestaureringer
Udgivelsesår: 1992. Udgave: 2.
Forlag: [Bjarne Dietz], [Risskov].
Bemærk: Out of print!!
Opstilling: WU 515 Stø
(Supplerende litteratur)

Forfatter: Ondracek I, Fyrberg K
Titel: Keramiske skalfacader .
Serietitel: SSPD Rapport.
Udgivelsesår: 1996; .
Opstilling: Haves ikke på biblioteket
(Supplerende litteratur)

 

 

PROTETIK, PARTIEL

Forfatter: Kaaber S
Titel: Fremstilling af partielle stelproteser
Udgivelsesår: 1995. Udgave: 1.
Forlag: [Svend Kaaber], [Århus].
Opstilling: WU 515 Fre

Forfatter: Budtz-Jørgensen E
Titel: Introduktion til partiel protetik
Udgivelsesår: 1987.
Forlag: Københavns Tandlægehøjskole. Institut for Protetik, Kbh.
Opstilling: WU 515 Int

 

Forfatter: Budtz-Jørgensen E .
Titel: Prognosen for behandling med aftagelige, partielle proteser
Tidsskriftets titel: Odontologi
Bibliografiske informationer: 1980; (80) :201-14
artikel

Forfatter: Bergman B
Titel: Parodontale reaktioner i samband med avtagbara partielle plattproteser (NKO) .
Serietitel: Nordisk Klinisk Odontologi NKO.
Udgivelsesår: 1987; .
Opstilling: Haves ikke på biblioteket

 

4) Tandsygdomslære:

Forfatter: Andreasen JO, Andreasen FM, Bakland LK, Flores MT
Titel: Traumatic Dental Injuries - a manual
Udgivelsesår: 2003. Udgave: 2
Forlag: Blackwell Munksgaard, Oxford 2003
Opstilling: WU 49

Forfatter: Bergenholtz G, Hørsted-Bindslev P, Reit C
Titel: Textbook of Endodontology . 2 nd ed.
Udgivelsesår: 2010.
Forlag: Blackwell Munksgaard
Opstilling: WU 230 Tex

Forfatter: Fejerskov O, Kidd EAM
Titel: Dental Caries. The Disease and its Clinical Management . 2 nd ed.
Udgivelsesår: 2008
Forlag: Blackwell, Oxford.
Opstilling: WU 270 Den

Forfatter: Joost Larsen M, Richards A
Titel: Fluorids farmakologi, toksikologi og virkninger
Tidsskriftets titel: Tandlægebladet
Bibliografiske informationer: 2000; 104 (2) :94- 103
artikel

Forfatter: Neville BW et al.
Titel: Oral & Maxillofacial Pathology . 2 nd ed.
Udgivelsesår: 2002. Udgave: 2.
Forlag: W.B. Saunders, Philadelphia.
Bemærk: Bogen benyttes også i faget Oral Patologi og Medicin
Opstilling: WU 140 Ora

Kapitlets forfatter(e): Fejerskov O, Nyvad B
Kapitlets titel: "Dental Caries in the Aging Individual".
In : Holm-Pedersen P, Löe H , editors (Eds.)
Bogens titel: Textbook of geriatric dentistry .
Udgivelsesår: 1996. Udgave: 2.
Forlag: Munksgaard, Copenhagen:
Bemærk: Bogen er pt. udsolgt fra forlaget. Autorisation til kopi kan købes hos forlaget. Information herom fås hos faglæreren i Gerontologi. Bogen benyttes også i faget Gerontologi
Opstilling: WU 490 Tex

 

Følgende skrifter, udgivet af afdeling for Tandsygdomslære, er pensum:

4. sem

De hårde tandvævs patologi (2009)

5.sem

Skriftsamling til 5. semester:

  • Vejledning i journaloptagelse vedr. cariesbehandling (2004)
  • Skylning med fluoridopløsning (2008)
  • Pensling med fluoridopløsning (2006)
  • Pudsning af plastiske fyldninger (2006)
  • Isolering under plastiske fyldninger (2006)
  • Isoleringsmaterialer, provisorier og fastcementeringsmaterialer (2010)
  • Indikationer for plastiske fyldninger (2006)

Tandfarvede plastiske fyldningsmaterialer (2007)

6. sem

Skriftsamling til endodontisk behandling:

  • Endodontisk undersøgelse (2003)
  • Endodontiske diagnoser (1999)
  • Klinisk diagnostik vedrørende pulpa og det apikale parodontium (2008)
  • Perifer dentinhypersensibilitet (2005)
  • Ortograd rodbehandling (2010)
  • Endodontisk kirurgi (1999)

Klinisk vejledning i blegning af endogent misfarvede, avitale tænder (2010)

Ekstern blegning af vitale tænder (2006)

Klinisk vejledning i mikroabrasion af misfarvet emalje (1999)

Bemaling af misfarvede tænder (2009)

7. sem

Biologisk mineral. Salivas uorganiske kemi (2009)

Erosioner og usurer (2004)

 

Supplerende litterat ur

Forfatter: Nanci A (ed):
Titel: Ten Cate's Oral Histology, Development, Structure and Function
Udgivelsesår: 2003. Udgave: 6.
Forlag: Mosby, St Louis.
Bemærk: Bogen benyttes også i faget Oral Histology
Opstilling: WU 101 Ten
(Supplerende litteratur)

Forfatter: Schmalz G, Arenholt-Bindslev D
Titel: Biocompatibility of Dental Materials
Udgivelsesår: 2009 Udgave: .
Forlag: Springer-Verlag Berlin Heidelberg
Opstilling: WU 180 Den
(Supplerende litteratur)


Forfatter: Larsen I
Titel: Kosmetik og Tænder I
Tidsskriftets titel: Tandlægebladet
Bibliografiske informationer: 1993; 97 (8) :349-73; 384-92
artikel
(Supplerende litteratur)


Forfatter: Larsen I
Titel: Kosmetik og Tænder II
Tidsskriftets titel: Tandlægebladet
Bibliografiske informationer: 1993; 97 (8) :415-26; 434-39
artikel
(Supplerende litteratur)

 

Titel: Tema om Tandpasta.
Tidsskriftets Titel: Tandlægebladet
Bibliografiske informationer: Temanummer: 1988; 92: nr. 4, side 131-135.
Forfatter: Neville BW et al

Titel: Oral & Maxillofacial Pathology 2 nd ed.
Udgivelsesår: 2002. Udgave: 2.
Forlag: W.B. Saunders Company, Philiadelphia.
Bibliografiske informationer: Kapitel 2: side 55-59, 62-67, 69-85 og 88.

 

5) Parodontologi:

Forfatter: Lindhe J, Karring T, Lang NP
Titel: Clinical Periodontology and Implant Dentistry
Udgivelsesår: 2003. Udgave: 4.th ed.
Forlag: Blackwell Science, Oxford, UK.
Bemærk: Bogen benyttes også i faget Mikrobiologi og Immunologi på 4. sem.
Opstilling: WU 240 Cli

6) Oral radiologi:

Forfatter: White SC, Pharoah MJ
Titel: Oral Radiology. Principles and Interpretation
Udgivelsesår: 2009. Udgave: 6.
Forlag: Mosby, St. Louis, Mo.
Opstilling: WN 230 Whi

Forfatter: Sundhedsstyrelsen
Titel: Bekendtgørelse nr. 663 af 16. aug. 1999 om større dentalrøntgenanlæg
Udgivelsesår: 1999; .
Bemærk: Udleveres ved undervisningen eller kan ses på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.sst.dk


Forfatter: Sundhedsstyrelsen
Titel: Bekendtgørelse nr. 209 af 6.apr 1999 om dentalrøntgenanlæg til intraorale optagelser med spændinger til og med 70 kv .
Udgivelsesår: 1999 .
Bemærk: Udleveres ved undervisningen eller kan ses på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: www.sst.dk

 

Forfatter: Wenzel A, Sewerin I
Titel: Stråledoser, stråleskader, strålehygiejne. En orientering for tandlægestuderende og personale i tandlægepraksis
Udgivelsesår: 2005. Udgave: 2.
Forlag: Munksgaard Danmark, Kbh.
Opstilling: WU 200 Wen

Forfatter: Diverse forfattere .
Titel: Billeddannende teknikker i odontologisk praksis
Tidsskriftets titel: Tandlægebladet
Bibliografiske informationer: 2009; 113 (nr. 1 og 2 / temanummer): 5-37 og 84-138 Elektronisk udgave: http://www.tandlaegebladet.dk/

(Supplerende litteratur).

 

7) Psykologi:

 

Bemærk: Undervisningsmateriale udleveres ved undervisningen

Studieordning og bedømmelse


Bacheloruddannelsen i odontologi

  • Undervisningsdeltagelse, bedømt efter Bestået/ikke bestået uden censur


Aktiv tilfredstillende deltagelse i alle 7 elementer