[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Kursets formål er at give den studerende en grundlæggende indføring i human ernæring med vægt på de underliggende molekylære mekanismer og aspekter.
Ved kursets afslutning forventes den studerende inden for kursets emneområde at kunne :
Kurset indeholder
1) Kort introduktion til mave-tarmsystemets anatomi og fysiologi. Herunder introduceres fordøjelsessystemets naturlige bakterieflora og dennes indflydelse på den humane ernæring og sundhed
2) Fordøjelse og energiomsætning af makronæringstofferne kulhydrat, fedt og protein. Herunder introduceres begreber som glykemisk index og essentielle næringsstoffer.
3) Detaljeret behandling af vitaminers opbygning og virkningsmekanismer og en gennemgang af mineraler og sporstoffer i kosten
Første år af molekylærbiologi-uddannelsen eller tilsvarende
Ansvarshavende lærer
Navn: Esben Skipper Sørensen
Universitetsadresse: Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Forskerparken, Gustav Wieds Vej 10C, Blok 3, rum 2.19, 8000 Aarhus C
Telefon: 8942 5092
E-mail:
ess@mb.au.dk
Øvrige lærere
Knud Erik Bach Knudsen, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, NN
2 x 2 timer i 7 uger.
Kombination af forelæsninger, kollokvier, diskussioner og studenterpræsentationer.
Introduction to Human Nutrition (The Nutrition Society Textbook) af Michael J. Gibney et al. og original litteratur.