[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
At give de studerende mulighed for, på en selvvalgt sundhedsfaglig problemstilling, at vise, at de kan formulere en projektprotokol, og tilrettelægge et specialeforløb.
Kompetencebeskrivelse af de færdigheder og den viden som ønskes tilegnet gennem modulet.
De studerende skal kunne identificere og afgrænse et sundhedsfagligt problemfelt. De skal kunne opbygge en specialeprotokol så væsentlige referencer er medtaget, og skal kunne disponere indledningen så begrundelsen for formålet fremstår tydeligt. I specialeprotokollen skal metodeafsnittet skrives således at den valgte metode kan forstås og det skal være klart hvorledes den indgående population er udvalgt og samt hvilke data der indsamles
Modulet: Specialeprotokol består af forelæsninger i:
Protokollens opbygning suppleret med individuel vejledning.
Arbejdet med specialeprotokollen bygger på de metoder, der er indlært på Suppleringsuddannelsens modul 1 projektprotokol og modul 2 årsagssøgende epidemiologi og basal biostatistik, samt på kandidatuddannelsen på kurserne i biostatistik 1 og biostatistik 2 samt i klinisk epidemiologi, desuden anvendes de redskaber, der er indøvet i forbindelse med udarbejdelsen af MTV-rapporten samt gennemførelsen af projektopgaven i modulet: forskningsmetodologi 1.
Uddannelsens adjunkter, lektorer professorer og kliniske lektorer er vejledere.
Forelæsninger.
Individuel vejledning. Som hovedvejleder tilknyttes en forsker, der er ansat ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet.
Dansk.
Specialeprotokollen må gerne skrives på engelsk.
Specialeprotokollen, vurderes af faglæreren i biostatistik og uddannelsens studieleder, og de afgiver skriftlige kommentarer til protokollen. Vurderingen munder ud i bedømmelsen bestået/ikke bestået. Hvis protokollen ikke godkendes (ikke består) skal der inden en måned afleveres en revideret protokol til vurdering.