Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Etnografisk metode (KA) ( forår 2008 - 50 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: (se under Undervisnings- og arbejdsform)
  • Niveau: KA
  • Semester/kvarter: 2. semester
  • Timer per uge: 6 t/u i 6 uger
  • Deltagerbegrænsning: Ingen
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Humanistiske Fakultet
  • Udbud ID: 10323

Formål

Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på i hvor høj grad den studerende

- demonstrerer indgående kendskab til og overblik over forskellige metoder og teknikker til tilvejebringelse af etnografisk data med hovedvægt på deltagerobservation, interviews og andre relevante kvalitative metoder.

- viser færdighed i udarbejdelse af projektbeskrivelse og problemformulering, herunder at foretage en empirisk og teoretisk afgrænsning af problemstilling.

- viser færdighed i analyse og formidling af eget indsamlet data.

- er i stand til at vurdere faglige, metodiske og etiske spørgsmål samt at reflektere overetnografens rolle i konkrete feltarbejdssituationer.

Indhold

Formålet med Etnografisk Metode er, at den studerende opnår et grundigt kendskab til de væsentligste aspekter ved etnografisk metode samt opnår færdighed i at indsamle og analysere egne data. Først arbejdes der med problemformulering og projektbeskrivelse, herefter behandles de væsentligste aspekter ved etnografisk metode, dvs. deltagerobservation, interviews og andre kvalitative metoder.

Faglige forudsætninger

Underviser

NN

Undervisnings- og arbejdsform

Undervisningen består af en kombination af fællesforelæsninger, holdbaseret undervisning og øvelser. Disciplinen afsluttes med en kortere feltøvelse. dansk

Litteratur

Bedømmelse

Prøveform: fri skriftlig hjemmeopgave på baggrund af feltøvelse Omfang: max. 15 sider pr. studerende Undervisningsdeltagelse, dokumenteret ved underviserens godkendelse af øvelsens projektbeskrivelse, er en forudsætning for at kunne igangsætte den praktiske feltøvelse.

Feltøvelsens emne skal som udgangspunkt have forbindelse med det forventede emne for feltarbejde eller feltarbejdspraktikforløb.

Prøven kan udarbejdes i samarbejde med andre studerende, dog således at alle dele af opgaven undtagen problemformulering og konklusion kan gøres til genstand for individuel bedømmelse. Det skal således fremgå af besvarelsen hvilke afsnit de enkelte er ansvarlige for. Prøven må have deltagelse af max. 3 studerende