[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
At give den studerende teoretisk og eksperimentel erfaring med mikrobielle fermenteringsprocesser i bioreaktorer. Kurset er specielt rettet mod studerende, som påtænker at specialisere sig inden for mikrobiel bioteknologi.
At:
·
Beherske de forskellige sterile teknikker som indgår i en fermenteringsproces
·
Kunne designe forskellige typer af fermenteringsmedier
·
Kunne forklare og diskutere mikrobiel vækstkinetik og produktdannelse
·
Beskrive en bioreaktors opbygning og redegøre for forskellige former for processtyring
·
Analysere og diskutere fermenteringsdata
·
Udarbejde en teknisk rapport med resultaterne fra et fermenteringsforsøg
·
Kunne designe og gennemføre fermenteringsprocesser for forskellige typer af mikroorganismer/metabolitter
Min. 80 % fremmøde.
Under kurset vil den studerende få praktisk ("hands-on") erfaring med at forberede og udføre en fermenteringsproces til fremstilling af et mikrobielt enzym. Den teoretiske del vil omfatte følgende emner: generel introduktion til industriel mikrobiologi samt
a) selektion og håndtering af produktionsstammer b) industrielle bioreaktorer c) design og sterilisering af fermenteringsmedier d) bioreaktorens opbygning og instrumentering e) prøvetagning samt on-line og off-line målinger, f) mikrobiel vækstkinetik g) induktion og repression af produktdannelse h) proceskontrol i) beluftning af bioreaktorer j) måling af enzymaktivitet k) oprensning ("downstream processing") og produktformulering.
Kurset afsluttes med en 4-dages fermenteringsøvelse med en 5 L Biostat Bplus bioreactor.
"Mikrobiel fysiologi og identifikation " eller "Geomikrobiologi stofcykler". Evt. andre kurser efter aftale.
Forelæsninger, gruppediskussioner og studenterpræsentationer: 1 x 2 t i 7 uger.
Fermenteringsøvelse:
4 x 5 h i 4 på hinanden følgende dage.
. Undervisningsmaterialet vil være på engelsk.
Noter, artikler fra fagtidsskrifter og kapitler fra lærebøger.
Ordinær eksamen: 4. kvarter
Reeksamen: Efter aftale med faglærer