Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Valgfrit projekt ( forår 2008 - 15 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: (se under Undervisnings- og arbejdsform)
  • Niveau: Bachelor
  • Semester/kvarter: F2008
  • Timer per uge: 3 forelæsningstimer
  • Deltagerbegrænsning:
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Humanistiske Fakultet
  • Udbud ID: 9713

Formål

De studerende skal opnå kvalifikationer i form af viden, forståelse og færdigheder inden for følgende områder:

  • Færdigheder i at planlægge og gennemføre et projektarbejde
  • Færdigheder i at arbejde med informationssøgning inden for præcist fokuseret emneområde

Gennem arbejdet med den faglige substans skal de studerende erhverve sig følgende faglige kompetencer:

  • arbejde problemorienteret
  • afhængig af valget af fagligt område uddybes dettes kompetencer. Det kan således være kompetencer inden for programmering, systemudvikling, organisationsanalyse, kommunikation, teknologihistorie, videnskabsteori eller æstetik i relation til IT

Formålet med det valgfrie emne er at give den studerende mulighed for fordybelse i et af informationsvidenskabs centrale fagområder jvf. § 24 eller på trævs af disse områder. Der udbydes af informationsvidenskabs faggrupper et antal projekter, som den studerende vælger imellem. Deltagelse kan kun ske i ét projekt.

Projektemnet skal være aftalt med og godkendt af vejleder for at indstille sig til eksamen. den studerende aflevere et skriftligt arbejde, ledsaget af et produkt, undersøgelsesmateriale, eller formidlingsmateriale. Materialet skal afspejle informationsvidenskabeligt arbejde som i stk. 1. Produtktet kan fx. være et program, et IT-systemdesign, en organisationsanalyse el. ling.
Den studerende skal demonstrere overblik over og en vis selvstændig behandling af emnet samt kunne relatere det til et eller flere af grunduddannelsens øverige discpliner.

Indhold

Faglige forudsætninger

Underviser

Undervisnings- og arbejdsform

Dansk

Litteratur

Bedømmelse

Prøven skal aflægges på følgende måde:

Under forudsætning af aktiv, regelmæssig og tilfredsstillende deltagelse i undervisningen er prøven et frit skrifteligt projekt efterfulgt af en mundtlig prøve. Prøven kan omfatte analyse, konstruktion, undersøgelse eller formidling som efter stk. 2. Omfanget af det skriftlige materiale er 30-34 sider pr. studerende. Afleveres et produkt, reduceres omfanget til 20-25 sider pr. studerende. Et produkt kan være et IT-artefakt, en selvstændig empirisk undersøgelse eller lignende selvstændigt fremstillet objekt.

Prøveform: Individuel eller gruppe. Ved gruppeprøven skal mindst halvdelen af den enkelte studerendes bidrag kunne føres til genstand for individuel bedømmelse.
Varighed: Den mundtlige eksamen varer 30 min. pr. studerende, inkl. censur
Censur og bedømmelse: Intern censur, 7-skala. Afleveres et produkt eller lign. efter stk. 2, bedømmes disse samlet. Den mundtlige prøve indgår modificerende i bedømmelsen; Hovedvægten lægges på det afleverede.
Vægtning: 15 ECTS-point