Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Internationale relationer og organisationer ( forår 2008 - 10 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: (se under Undervisnings- og arbejdsform)
  • Niveau: Kandidat
  • Semester/kvarter: 1 semester
  • Timer per uge: 3 timer
  • Deltagerbegrænsning: Max. 35 deltagere
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Humanistiske Fakultet
  • Udbud ID: 10256

Formål

In the final evaluation be taken into account to what extent the student:

- demonstrates an advanced understanding of basic conceptual and theoretical frameworks;
- is able to apply the frameworks in studies of international organizations, globalization and the EU in the world.
- is able to competently combine the theoretical parts within a synthesis framework.

Indhold

Formålet med kurset er at gøre de studerende bekendte med analytiske redskaber, der kan hjælpe dem til en øget forståelse af nutidige internationale relationer og organisationer. Kurset er problemorienteret og konstrueret på en sådan måde at de studerende engageres i at opbygge en avanceret forståelse af globale hovedproblemer. De studerende introduceres først til de primære teoretiske traditioner indenfor internationale relationer: liberalisme, realisme, det internationale samfunds tradition, international politisk økonomi og den postpositivistiske tradition. På denne måde opnår de studerende en grundig forståelse af internationale relationer gennem en mangfoldighed af teoretiske tilgange.    

Derudover gør kurset de studerende i stand til at forstå hvordan nøgleaktører (stater, firmaer, ikke-statslige organisationer (NGOer) og internationale organisationer) interagerer I verdenspolitikken. Kurset indeholder her tre moduler. Det første giver de studerende en forståelse af internationale organisationers væsen idet det undersøger nutidige udviklinger i nogle af de fremtrædende internationale organisationer (UN, WTO, IMF etc.). Det andet modul ser nærmere på globaliseringens komplekse problemstillinger og det tredje modul undersøger EU og dets rolle i verden. Generelt set vurderer kurset kritisk påstande med henblik på at forklare, forstå og forme omstændighedernes kurs. Læsestof, der vil hjælpe de studerende med at forstå normative spørgsmål anvendes ligeledes.  

 

Faglige forudsætninger

Ingen

Underviser

Knud Erik Jørgensen

Undervisnings- og arbejdsform

Holdundervisning Engelsk

Litteratur

Oplyses senere

Bedømmelse

  • Bunden hj.opg.ind., bedømt efter 7-skala med intern censur
  • 5 xxxxx
The examination consists of a written paper on an assigned topic. The student has 7 days to complete and submit the paper.