[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Målet med kurset er, at give de studerende indsigt i det biologiske grundlag for produktionen af animalske fødevarer
Læringsmål
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
· Beskrive de forskellige husdyrprodukter.
· Redegøre for generelle ernæringsprincipper
· Beskrive de almindeligt anvendte fodermidler og gøre rede for de generelle principper for fodermiddelvurdering
· Redegøre for den principielle forskel på næringsstoffordøjelse og -omsætning hos svin, kvæg og fjerkræ
· Redegøre for det biologiske grundlag for produktionen af mælk og kød.
· Beskrive generelle reproduktionsforhold hos kvæg, svin og fjerkræ.
· Redegøre for generelle forhold vedrørende dyrs adfærd, sundhed og velfærd.
Ansvarslig faglærer
Navn: Kristen Sejrsen
Universitetsadresse: Institut for Husdyrsundhed, Velfærd og Ernæring, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet, Blichers Allé 20, Postbox 50, 8830 Tjele
Telefon: 8999 1900
Direkte telefon: 8999 1513
E-mail: Kr.Sejrsen@agrsci.dk
Web: www.agrsci.dk
14 Forelæsninger
28 Teoretiske øvelser
1x2 Forelæsninger/uge, 1x4 Teoretiske øvelser/uge i 7 ugerMateriale: Engelsk
Undervisning: Dansk
INTRODUCTION TO ANIMAL SCIENCE - GLOBAL, BIOLOGICAL, SOCIAL AND INDUSTRY PERSPECTIVES, 3
rd
edition (2005)
Athor: W. Stephen Damron
Publishing house: Pearson
ISBN: no: 0-1311-8932-8