[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Se Studieordningen for Kandidatuddannelsen, 2007 på
www.psy.au.dk
.
Formålet med seminaret er at give deltagerne teoretisk og praktisk indsigt i selve konfliktfænomenet, samt i hvordan tredjepart kan arbejde med konflikter - først og fremmest på organisationsplan, men med sideblik til f.eks. privatsfære og lokalsamfund.
Undervisningen vil være sammensat af læreroplæg, deltageroplæg, casebeskrivelser, empirisk projektarbejde, øvelser og selvorganiserende aktiviteter.
Holdet mødes ca. tolv hele dage (kl. 9-16), og også en hel eksamensdag i juni vil have karakter af fællesaktivitet. Et foreløbigt semesterprogram uddeles ved undervisnings start og vil løbende blive tilpasset behovene. Af hensyn til dynamikken på holdet er det vigtigt, at man forpligter sig på så vidt overhovedet muligt at møde stabilt.
Aula-adresse: PSYF08BM
Grundbogen er Lennér-Axelson, B. & Thylefors, I. (1998), Om konflikter hjemme og på arbejdet, København: Reitzel. Den fælles litteratur omfatter desuden tekster vedr. konflikt som socialt fænomen, konflikthåndtering, mediation, konsulent- og samtalemetoder. Centrale forfattere er: Bush&Folger, Coser, Galtung, Littejohn & Domenici, og Vindeløv. En endelig pensumliste uddeles ved undervisningens start, hvor et ringbind med de relevante tekster også vil være til rådighed mhp. kopiering.
Torsdag 9-16, lokale 533, bygning 1483.
Første gang: 14. februar 2008.
Deltagelse: 80% tilstedeværelse af den normerede tid (14 x 3 timer) +
20 siders opgave, ekstern/7-trins skala.
De interne regler for eksamensopgaverne uddeles, efter at undervisningen er gået i gang.