Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Formidlingsprojekt ( forår 2009 - 10 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: dansk
  • Niveau: BA
  • Semester/kvarter: 4. semester
  • Timer per uge: 2 t/u i 6 uger + supervision
  • Deltagerbegrænsning: Ingen
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Humanistiske Fakultet
  • Udbud ID: 14340

Formål

 

Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på i hvor høj grad den studerende:

 

  • Kan reflektere over eget bidrag til udviklingen af et realistisk og hensigtsmæssigt disponeret formidlingsprojekt inden for de i undervisningen behandlede medier og genrer.
  • Kan redegøre for den faglige tilgang i projektet
  • Kan reflektere over forholdet mellem form, indhold og målgruppe.

Indhold

Der stilles store krav til vidensformidling i dag. Jo mere specialiseret og professionaliseret vores samfund bliver, jo vigtigere bliver det også, at eksperterne kommer ud af elfenbenstårnet og formidler deres viden til såkaldte almindelige mennesker. Mange antropologer er endvidere begyndt at fokusere på følelserne og sansernes betydning i menneskelivet, hvilket ofte ikke kan beskrives med tørre akademiske ord. Derfor anerkendes film, radio, udstilling samt skønlitterære former i stigende grad som ligeværdige alternativer til traditionelle akademiske artikler. Formidling antages imidlertid ofte at være "noget man bare kan". I virkeligheden er det en vanskelig balancering af faglighed og fremstilling. Kurset starter med en forelæsningsrække med fokus på, hvordan skriftlige, museale og audiovisuelle formidlingsformer kan bruges til at kommunikere antropologisk viden til forskellige modtagerkredse. Efter forelæsningerne arbejder vi i mindre grupper gennem et par uger med et konkret formidlingsprojekt: en radiomontage, et bidrag til en etnografisk udstilling, en film, en artikelserie, en etnografisk novelle eller lignende.

Faglige forudsætninger

Underviser

Christian Suhr Nielsen m.fl.

Undervisnings- og arbejdsform

Undervisningen finder sted som en kombination af fællesforelæsninger, holdundervisning, øvelser og vejledning om et projekt som aftales med underviseren

Litteratur

Vejledende litteratur:

MacDougall, David (1998): ‘Transcultural Cinema'. In Transcultural Cinema . Princeton: Princeton University Press: 245-278.

Ingold, Tim (2000): 'Stop, look and listen! Vision, hearing and human movement.' In The Perception of the Environment. London: Routledge.

Studieordning og bedømmelse


Grundfaget i antropologi

  • Hj.opg. + mdt. ind., bedømt efter Bestået/ikke bestået med intern censur


Eksamen aflægges som en individuel mundtlig prøve.

Forudsætning for at gå til eksamen er aflevering af et formidlingsprojekt udarbejdet i grupper på 3-5 studerende.

Formidlingsprojektet, der afleveres senest kl. 12.00 på dagen før den mundtlige prøve, danner udgangspunkt for den individuelle eksamen.

Formatet for gruppens formidlingsprojekt afgrænses således:

Skriftligt produkt: max. 5 sider

Visuelle og auditive produkter: max. 20 min.

Udstillingsmodeller opstilles af de studerende på anvist plads.