[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Tirsdage kl. 13-16 i bygn. 1451, lok. 225
Torsdage kl. 13-16 i bygn. 1262, lok. 101 (samfundsmedicin)
Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på i hvor høj grad den studerende
Undervisningen i disciplinen filosofihistorie II omhandler hovedtrækkene i den vesterlandske filosofis fra den nyere tids filosofi frem til Hegel. Den studerende vil opnå indsigt i filosofihistorisk markante retninger og konceptioner. Der opøves en forståelse af filosofiske positioner og problemer i deres historiske kontekst og oprindelse. Endelig vil den studerende være i stand til at forstå de filosofihistoriske rødder af udvalgte aktuelle problemstillinger.
Filosofihistorie 1
Thomas Schwarz Wentzer (koordinator) og Jørgen Husted
Der undervises typisk i en blanding af forelæsninger, holdundervisning / øvelsestimer og instruktorundervisning. Undervisningen tager typisk udgangspunkt i en antologi eller et kompendium med en samling af udvalgt primærlitteratur.
Dansk
- Pojman, Classics of Philosophy, Oxford University Press 2003
- Kompendium med tekster af Hume, Kant og Hegel
Eksamen aflægges ved en mundtlig prøve på baggrund af en skriftlig synopsis.
Nærmere bestemmelser:
Ved semesterstart udleveres en liste med 6-8 tematiske spørgsmål, som er relateret til det gennemgåede pensum. Den studerende trækker til eksamen ét spørgsmål fra denne liste. Senest 4 dage efter modtagelsen af spørgsmålet indleverer den studerende en synopsis af et omfang på maks. 3 sider, som skitserer en besvarelse af spørgsmålet. Den mundtlige prøve, der varer 30 minutter inkl. votering, afholdes senest 4 dage efter indleveringen.