[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Tirsdage 5/5, 12/5, 19/5 og 26/5 kl. 13-16 i bygn. 1451, lok. 225
Fredage 15/5 og 29/5 kl. 10-13 i bygn. 1451, lok. 225
Ved bedømmelsen af prøvepræstationen vil der blive lagt vægt på i hvor høj grad den studerende
Disciplinen omhandler udvalgte grundopfattelser af og problemstillinger vedrørende konstitutive træk ved menneskets tilbliven, væsen og eksistens. Kurset vil lægge op til en helhedsorienteret forståelse af mennesket som et flerdimensionalt væsen, der kan karakteriseres både som et naturvæsen, et kulturvæsen og et samfundsmæssigt væsen.
Ingen
Anders Moe Rasmussen (koordinator) og Henning Høgh Laursen
Der undervises typisk i en blanding af forelæsninger, holdundervisning / øvelsestimer og instruktorundervisning. Undervisningen tager typisk udgangspunkt i en tekstantologi/lærebog eller et kompendium med en samling af udvalgt primærlitteratur. Etablering af læse- og arbejdsgrupper af 4-5 studerende støttes.
Dansk
Der vil foreligge et kompendium, som indeholder centrale klassiske og moderne tekster indenfor filosofisk antropologi af bl.a. Kierkegaard, Nietzsche, Scheler, Heidegger, Ch. Taylor og Ingold.
Eksamen aflægges ved udarbejdelse af en fri, skriftlig hjemmeopgave udarbejdet af 3-4 studerende, hvis emne og pensum godkendes af vejlederen. Kun indledning, konklusion og litteraturfortegnelse må være fælles, og de må til sammen maks. omfatte 6 sider. For de resterende siders vedkommende skal det tydeligt fremgå, hvem som er forfatter, således at individuel bedømmelse er mulig. Hver enkelt eksaminands bidrag må ikke overstige 8 sider, således at opgavens maks. omfang er på 30 sider (for 3 studerende) eller maks. på 38 sider (for 4 studerende). Opgaven kan besvares individuelt, omfang maks. 12 sider