Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Emneprojekt BA, LITT ( forår 2009 - 10 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: dansk
  • Niveau: Bachelor
  • Semester/kvarter: Forår 2009
  • Timer per uge: 3
  • Deltagerbegrænsning: 50
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Humanistiske Fakultet
  • Udbud ID: 12300

Formål

Ved bedømmelsen lægges vægt på den studerendes

  • Evne til at koncipere og gennemføre et selvstændigt projekt inden for en afgrænset temaramme
  • Evne til selvstændigt og i et integreret, fagligt samspil med andre at kunne arbejde med bredere litteraturhistoriske stofområder og metafaglige problemstillinger
  • Indløsning af de krav af fremstillingsmæssig, metodisk og teoretisk art, der særligt knytter sig til litteraturhistoriske projektstudier.

Indhold

De studerende introduceres til et generelt litterært emne, som integrerer dimensionerne fra de obligatoriske kurser på de første tre semestre (f.eks. oversættelse og genfortolkning; tradition og avantgarde; litterære og kulturelle konstruktioner) i et antal introduktionsforelæsninger af underviseren og gæsteforelæsere. Individuelt eller i grupper udarbejdes et specifikt projekt, hvor underviseren fungerer som vejleder.

Faglige forudsætninger

Den studerende kan først indstille sig til prøven i Emneprojekt, når prøverne i Litteratur og Samfund, Tekstanalyse/tekstteori 1 og 2, Periodestudie, Litteraturhistorie 1 og 2 og Kritikhistorie er bestået.

Underviser

Frits Andersen

Undervisnings- og arbejdsform

Undervisningsformen vil bestå af en kombination af oplæg fra underviseren og projektarbejde med vejledning.

Tidspunkt

Torsdage 11-14

Litteratur

Følgende tidssskrifter vil blive inddraget, alle med temanumre om 'performativitet": Vagant nr. 1, 2007, Peripeti nr. 6, 2006 og Tfl nr. 4, 2007.

Der er tale om et projektforløb, hvor der skal aftales nærmere indhold og derfor ikke kan udstikkes mere litteratur end dette.

Lokale

Lok 126, bygn 1584

Studieordning og bedømmelse


Grundfaget i litteraturhistorie

  • Fri hj.opg. ind. + Mdt., bedømt efter 7-skala med intern censur


Prøven i emneprojekt aflægges i to dele:
1) Fri skriftlig hjemmeopgave (14-16 sider pr. studerende) eller produkt med tilhørende rapport (7-8 sider pr. studerende)
2) Mundtligt forsvar, 15 min. eksamination inklusive bedømmelse

Første del af prøven aflægges enten som en fri skriftlig hjemmeopgave eller et produkt (f.eks. en internethjemmeside, en videoproduktion eller en udstilling) med tilhørende arbejdsrapport. Prøven kan aflægges individuelt eller i en gruppe med max 5 deltagere, således at hele den frie skriftlige hjemmeopgave hhv. arbejdsrapporten, undtagen problemformulering og konklusion, kan gøres til genstand for individuel bedømmelse. Aflægges prøven som et produkt med tilhørende arbejdsrapport, vægter produktet 2/3 og rapporten 1/3.
Anden del af prøven er individuel og aflægges i form af et mundtligt forsvar og diskussion med vejleder og censor.