[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
De studerende skal tilegne sig grundlæggende indsigt i hvordan anvendelsen af de færdigheder, de ellers erhverver i kandidatstudiet, påvirker samfundet - både gennem produktion af bedre, mere velsmagende og sundere fødevarer, der styrker fødevaresektorens internationale konkurrenceevne, og ved at skabe øget velfærd hos forbrugerne.
Ved kursets afslutning forventes den studerende at kunne
1. Fødevareproduktion som erhverv (4 timer)
a. Erhvervsøkonomiske vilkår for fødevareproduktionen
b. Værdikædesamarbejde i fødevareproduktionen
c. Innovation og teknologiledelse
2. Fødevareforbrug i de private husholdninger (4 timer)
a. Forbrugernes valg af fødevarer
b.Forbrugernes kvalitetsopfattelse
c. Forbrugernes opfattelse af ny teknologi
d. Fødevarekultur og trends i fødevareforbruget
3. Sund spiseadfærd som samfundsudfordring (2 timer)
a. Det sunde valg og dets determinanter
b. Instrumenter til fremme af sund spiseadfærd
4. Markedsorienteret fødevareudvikling (4 timer)
Ingen.
Ansvarlig lærer:
Liisa Lähteenmäki , MAPP, Institut for Marketing og Statistik, Handelshøjskolen (ASB), Fuglsangs Allé 4, 8210 Århus V
8948 6788 LIISAL@asb.dk
Evt. suppleret med andre undervisere fra ASB.
14 timers forelæsninger samt et projekt af 3 ugers varighed, som gennemføres i grupper af 3-4 studerende.
Dansk, enkelte dele undervises evt. på engelsk.
Artikelsamling som lægges ud som elektronisk kompendium (Food in society, udarbejdet af Liisa Lahteenmaki )
30 minutters mundtlig eksamen med 30 minutters forberedelse med
udgangspunkt i gruppeprojektet. Kurset evalueres efter 7-
trinsskalaen med intern censur.