[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Kursets formål er at belyse sammenhænge mellem fødevarers strukturelle opbygning og funktionelle egenskaber, herunder forskellige molekylers funktion som strukturdannere i fødevarer.
Ved kursets afslutning forventes den studerende at kunne :
I fødevareindustrien fokuseres der på en række processer til modificering af råvarens funktionalitet, ligesom der er fokus på anvendelse af funktionelle ingredienser. Effekten på fødevarens kvalitet er baseret på erfaring og empiri. I fremtiden vil der være langt større fokus på at fremstille tailor-made produkter, hvorfor der er behov for at have en forståelse af sammenhænge mellem den molekylære struktur og funktionaliteten. Kurset tager udgangspunkt i en kemisk/biofysisk tilgang til forståelse af disse sammenhænge og omfatter
Minimum 60 ECTS inden for molekylærbiologiske fag.
Ansvarshavende lærer Jacob Holm Nielsen, Institut for Råvarekvalitet, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Postboks 50, 8830 TjeleTlf.: 8999 1163; Email: jacobh.nielsen@agrsci.dk
2 x 2 timer i 6 uger + 2 dage til laboratorieøvelser.
Kombination af forelæsninger, teoretiske øvelser og praktiske øvelser (uge 6).
Materiale: Engelsk.
Undervisningssprog: Engelsk, men såfremt alle deltagerne kan dansk vil undervisningen foregå på dansk.
Pensum opgives senere.
Der gives en samlet bedømmelse på baggrund af en individuel
projektrapport og en 30 minutters mundtlig eksamen uden
forberedelse med udgangspunkt i projektrapporten og læringsmål.
Kurset evalueres efter 7-trinsskalaen med intern censur.
Deltagelse i eksamen forudsætter 80 % fremmøde.