[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Fagets formål
Fagets formål er at den studerende tilegner sig viden om forskning og centrale teoridannelser inden for fagets domæne og genstandsområder. Formålet er endvidere at den studerende efter endt undervisning kan redegøre for denne viden, bruge denne viden over for fagets problemstillinger i fagets domæne og genstandsområder, samt forme sin redegørelse for og brug af viden på en videnskabelig måde.
Domæne
Faget omfatter teoretiske og anvendelsesorienterede aspekter af den del af statistikken der vedrører beskrivelse af observerede fænomener og afprøvning af hypoteser om disse fænomener.
Et centralt element i faget er begrebet fordelinger der beskriver systematikken i tilfældigheder. Således indtager Gauss-fordelingen med derfra afledte fordelinger hovedelementet i denne beskrivelse. Fordelingsbegrebet fører til elementer som parametre, estimation af disse og test af hypoteser om disse parametre samt hvilke muligheder der er for fejl og succes. Faget omfatter endvidere den alternative tilgang til hypoteseafprøvning i form af ikke-parametriske test.
De teoretiske aspekter belyses ved anvendelse af metoderne til løsning af konkrete statistiske problemer.
Formålet med statistikkurset er at give deltagerne en forståelse for de principper, som anvendes, når man træffer afgørelser på et statistisk grundlag. Dette indebærer dels en omtale af generel statistisk teori dels omtale af konkrete statistiske tests.
Kurset strækker sig over ca. 13 uger, hvor der hver uge er to timers forelæsning og tre timers øvelser med mulighed for lærerkonsultationer. Hensigten med øvelserne er at give deltagerne mulighed for at diskutere statistiske problemer og til at arbejde med besvarelse af stillede statistiske opgaver.
Kursuskode: PSYF09STAT
Ingen særlige
Bo Sommerlund
Forelæsninger og øvelsesundervisning
Dansk
Hugh Coolican: Research Methods and Stastics in Psychology, 4th edition, ISBN 0340 74760 9.
Bogen vil blive brugt som grundbog, dvs. store dele af den vil blive gennemgået ved forelæsningerne, og henvisningerne vil referere til sider og afsnit i denne bog.
Forelæsninger:
Tirsdag 8-10, Auditoriet, Nobelparken, bygning 1482/105. Første gang: 3. februar 2009.
Øvelser: 3 timer pr. uge med 3 samtidige hold. Plan for øvelsesundervisningen: se under "særlige bemærkninger".
Plan for øvelsesundervisningen.
Øvelserne forventes at starte i uge 8. Tilmelding til øvelserne sker over nettet. Fordeling vil - om nødvendigt - ske ved lodtrækning. Nærmere information herom ved første forelæsning.
Øvelserne indledes i lokale 334 og 340, hvorefter de tre hold fortsætter i hvert sit undervisningslokale.
Hold 1: Tirsdag 11-14, lokale 332, bygning 1481
Hold 2: Tirsdag 11-14, lokale 334, bygning 1481
Hold 3: Tirsdag 11-14, lokale 340, bygning 1481
Hold 4: Onsdag 12-15, lokale 332, bygning 1481
Hold 5: Onsdag 12-15, lokale 334, bygning 1481
Hold 6: Onsdag 12-15, lokale 340, bygning 1481
4 timers eksamen
Se i øvrigt http://psy.au.dk/undervisning/eksamen/eksamenstilmelding-regler-og-frister/