Vær opmærksom på at dette website indeholder et arkiv med historiske data. Det aktuelle kursuskatalog findes på kursuskatalog.au.dk

AU kursuskatalog arkiv

[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]

Teori-praksis seminarer ( forår 2009 - 5 ECTS )

Rammer for udbud

  • Uddannelsessprog: (se under Undervisnings- og arbejdsform)
  • Niveau: KAND
  • Semester/kvarter: 1., 2. eller 3. semester
  • Timer per uge: Planlægges frit
  • Deltagerbegrænsning: Teori-praksis seminaret er bundet til praktikken
  • Undervisningssted: Århus
  • Hovedområde: Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
  • Udbud ID: 14170

Formål

Fagets formål

Fagets formål er at den studerende tilegner sig et første kendskab til og mulighed for refleksion over sit personlige forhold til psykologisk arbejdspraksis. Formålet med teori/praksisgrupperne er at lade den studerende - sammen med de andre praktikanter - reflektere over praktikken og se sine egne første bestræbelser på at yde praktisk psykologarbejde i lyset af moralske kategorier og i lyset af almene og kliniske teorier.

Domænet

Teori & praksis faget foregår i en teori-praksis gruppe, der kører sideløbende med praktikken 1 gang ugentligt.

Teori-praksisgrupperne er selvstyrende og består af et antal praktikanter med een af instituttets lærere som fast ansvarlig for gruppen.

Kriterier for målopnåelse

  • Aktiv og faglig relevant deltagelse i en Teori-& praksisgruppes arbejde (herunder aktiv, relevant og godkendbar deltagelse i fælles refleksioner over igangværende praktik, diskussioner af relevant faglitteratur, to skriftlige oplæg)
  • Relevant personligt reflekteret udarbejdelse af individuel caserapport

 

Indhold

For studerende som skal i praktik i foråret 2009 afholdes et teori-praksis seminar.

Det overordnede formål med seminaret udgøres af tre dele: a) teoretisk bearbejdning og re­fleksion over forhold, man møder i praktikken, b) social og psykologisk støtte i forbindelse med praktikarbejdet, c) træning i at indgå i en faglig "peer group" (kollegagruppe) i forbin­delse med udøvelsen af praktisk psykologarbejde.

Praktik og seminar udgør et integreret forløb med forskellige delelementer. De vigtigste er selve praktikken og det ugentligt møde i små selvstyrende studiegrupper (T-P grupper). De i overskriften nævnte lærere er praktikansvarlige. Disse har hver især ansvar for at give støtte og vejledning til to-tre T-P grupper.

Der afholdes teori-praksisforelæsning med Dan Fishman, "The relationship between theory and practice in clinical psychology: The case for a pragmatic psychology".

Alle studerende, som skal i praktik i foråret, får i januar måned tilsendt en fyldigere beskrivelse af teori-praksis seminaret i forbindelse med en invitation til introduktionen og første møde med deres praktikansvarlige lærer. Det er vigtigt, at alle som skal følge seminaret kommer til introduktionsmødet, da det er her de konkrete T-P grupper etablerer sig og beslutter mødetidspunkter. T-P grupperne etableres altså af de studerende selv, og i tilfælde af ude­blivelse fra introduktionsmødet er det den studerendes eget ansvar at finde en gruppe.

De løbende møder i de nedsatte studiegrupper planlægger deltagerne selv (dog skal de uger hvor læreren deltager, planlægges sammen med denne).

Fagets kursuskode: PSYF09TP

 

Faglige forudsætninger

Følges samtidig med praktikken

Underviser

Koordinator: Mikael Thastum

Undervisnings- og arbejdsform

Selvstyrende grupper m/ 3 x lærerkonsultation

Dansk

Litteratur

Vil foreligge ved undervisningens start

Undervisningstidspunkt og sted

Introduktionsmødet finder sted fredag den 6. februar 2009, kl. 14-16 på Psykologisk Insti­tut i Auditoriet, Nobelparken. + lokale 225, 233, 235 og 239.

Teori-praksis forelæsning: onsdag den 27. maj 2009, kl. 16.30-18.30, Auditoriet, Nobelparken.

T/P praksisgrupperne:

I foråret 2009 er følgende lokaler til rådighed:
uge 7-22, tirsdag 12-18, lokale 224, bygning 1481
uge 7-22, torsdag 9-18, lokale 332, bygning 1481
uge 7-22, fredag 9-18, lokale 332, bygning 1481 (24. april dog kun 9-13).

Hvis lokalerne slet ikke bruges (f.eks. fordi møderne generelt holdes privat), bedes I meddele dette til lokaleadministratoren.

Der er på introduktionsmødet mulighed for at bytte gruppe, hvis f.eks. mødetidspunkterne passer én dårligt. Afbud skal meldes til Susanne Slotsdal, Studieadministrationen, susanne@psy.au.dk .

Studieordning og bedømmelse


Kandidatuddannelsen i psykologi

  • Undervisningsdeltagelse, bedømt efter Bestået/ikke bestået uden censur


Oplæg + caserapport. Caserapportens omfang: 8 sider.

Se i øvrigt http://psy.au.dk/undervisning/eksamen/eksamenstilmelding-regler-og-frister/