[Forside] [Hovedområder] [Perioder] [Udannelser] [Alle kurser på en side]
Fagets formål
Formålet med faget er, at den studerende via almenpsykologien fordyber sig i et særligt genstandsområde og/eller problemstilling inden for det psykologiske domæne. Denne fordybelse tjener som faglig inspiration og vejledning til bachelorafhandlingen.
Fagets formål er endvidere, at den studerende tilegner sig viden om forskning og centrale teoridannelser inden for fagets genstandsområde og/eller problemstilling. Formålet er endvidere at den studerende gennem aktiv deltagelse i undervisningen kan redegøre for denne viden, bruge denne viden over for fagets problemstillinger i fagets domæne og genstandsområder, samt forme sin redegørelse for og brug af viden på en videnskabelig måde.
Domænet
Et opgaveseminar beskæftiger sig med et eller flere genstandsområder og/eller problemstillnger inden for det almenpsykologiske domæne.
Kriterier for målopnåelse
Aktiv og fagligt relevant deltagelse i fordybelsesaktivitetens faglige aktiviteter. At vise tilstrækkelig kendskab til fagets emne, og til på et litteraturgivet grundlag at kunne deltage i faglige diskussioner om emnet.
Skal du til at skrive BAC-opgave? Har du lyst til at være sammen med andre om processen?
Hensigten med dette seminar er at skabe et fagligt forum, der skal støtte dig i dit selvstændige valg af emne, problemformulering, disposition, litteratursøgning, skrivning og gennemførelse af din BAC-opgave - studiets første større afhandling. Seminarforløbets temporale forløb og indhold følger tæt arbejdsgangen fra start til slut, dvs. fra opgaveidé til opgaveprodukt.
Seminaret har i modsætning til en fordybelse ikke sit udgangspunkt i et af underviseren på forhånd fastlagt fagligt emne. Tværtimod vil de studerendes selvvalgte BAC-emner være udgangspunktet for seminaret. Der er dog disse begrænsninger hvad angår emnevalget: Det skal holdes inden for et relativt bredt defineret felt af udviklingspsykologien, som udgør en del af almenpsykologien. Der gøres i den forbindelse opmærksom på følgende: Specifikt kliniske og anvendte emner, kan ikke danne grundlag for en opgave, da den skal være almenpsykologisk. Senere i forløbet vil der blive tale om individuel vejledning. Det forudsættes, at deltagelse fører til aflevering af opgave, der eksamineres juni 2009.
Nærmere plan for forløbet udleveres og gennemgås første gang.
Fagets kursuskode: PSYF09DS1 og PSYF09DS2
Opgaveseminarer:
Forudsætningen for at kunne tilmelde sig et opgaveseminar i et semester er, at den studerende har bestået eller har mulighed for at bestå alle øvrige fag på bacheloruddannelsen og dermed afslutte bacheloruddannelsen.
Fordybelsesaktiviteter:
Social- og personlighedspsykologi, Kognitions- og indlæringspsykologi samt Udviklingspsykologi skal være bestået.
Dion Sommer
Seminarundervisning
Aftales med underviseren
Hold 1: Mandag 9-12, lokale 224, bygning 1481
Første gang: 9. februar 2009
Hold 2: Tirsdag 9-12, lokale 224, bygning 1481
Første gang: 10. februar 2009
Der udbydes 2 hold à 15 studerende. Der vælges hold i forbindelse med tilmeldingen til undervisningen.
Fordybelsesaktivitet:
Opgaveseminarer kan benyttes alene som fordybelsesaktivitet, men det må påregnes, at undervisningen til slut vil være orienteret mod opgavevejledning.
Ved dette opgaveseminar fordyber de studerende sig gennem hele forløbet i deres selvvalgte bacheloremne.
Deltagelse: 80% tilstedeværelse samt oplæg
Se i øvrigt http://psy.au.dk/undervisning/eksamen/eksamenstilmelding-regler-og-frister/